Imatges i Memòria de Mauthausen

 El dijous dia 3 de desembre de 2009, a les 7 de la tarda, el president de l’Autoritat Portuària, Josep Anton Burgasé, inaugurarà l’exposició "Imatges i memòria de Mauthausen"; seguidament Rosa Toran, presidenta de l’Amical Mauthausen, pronunciarà una conferència sobre “Els republicans als camps nazis”.

La mostra, produïda pel Museu d’Història de Catalunya i l’Associació Amical de Mauthausen, es podrà visitar fins el dia 31 de gener de 2010 al Tinglado 4 del Moll de Costa del Port de Tarragona.

"Imatges i Memòria de Mauthausen" aplega una selecció de fotografies, algunes d’elles molt crues, procedents de diferents arxius de França, la República Txeca, els EUA, Àustria i Espanya, recopilades amb motiu del 60è aniversari de l’alliberament del camp de concentració nazi.

Cal tenir en compte, a més, que a Mauthausen hi van ser deportats molts republicans espanyols que en acabar la Guerra Civil, i mentre estaven exiliats a França, van ser capturats per les tropes alemanyes invasores en territori francès. Un cop al camp van haver de treballar durament en la seva construcció: els murs de tancament, les torres de vigilància, pujant i baixant la malauradament famosa escala de la pedrera de 186 graons a cops de fuet i garrotades; van haver de sobreviure sota unes condicions molt dures, emmalaltir la majoria, i en el pitjor dels casos, morir.

Des del Port de Tarragona s’ha cregut convenient portar aquesta exposició a la ciutat per deixar constància del sofriment i l’horror que van passar els deportats republicans espanyols al camp d’extermini nazi.

Com a particularitat, cal indicar que s’hi ha inclòs documentació original (carnets de deportats, targetes postals enviades des del camp als familiars, certificats, etc.), que ha estat cedida per les famílies de dos testimonis tarragonins de Mauthausen: Manuel Rifaterra Aguilar i Josep Figueras Solé.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

Benvingudes i benvinguts al nou disseny de PortTarragona.cat

 

A partir del dilluns, 20 de març, tens en actiu el nou disseny de la web del PortTarragona.

Hem treballat conservant la mateixa arquitectura d’informació. És a dir, imatge nova però mantenint les mateixes carpetes d’informació de menús i submenús. A més la pàgina està preparada per ser visualitzada amb el nou disseny a tauletes i mòbils.

Una nova finestra de comunicació més actual i atractiva!