El Port Tarragona presenta les seves col·laboracions en la commemoració dels 700 anys de Santa Tecla a Tarragona

El Port Tarragona presenta les seves col·laboracions en la commemoració dels 700 anys de Santa Tecla a Tarragona
16 Sep
2022

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

El Moll de Costa serà escenari de la presentació de la publicació “Operació Tecla” avui divendres 16 a la tarda

La pèrgola del Serrallo viurà unes hores abans la presentació del Ball de Titans pel Gremi de Marejants de Tarragona

El Port de Tarragona presentarà avui divendres a la tarda les seves col·laboracions en la commemoració dels 700 anys de l’arribada de les relíquies de Santa Tecla a Tarragona. La pèrgola del Serrallo viurà a les 18:30 hores la presentació del Ball de Titans pel Gremi de Marejants de Tarragona, mentre que el Tinglado 1 del Moll de Costa serà escenari de la presentació de la publicació “Operació Tecla” a les 20 hores.

“Operació Tecla”

Operació Tecla és un llibre il·lustrat on l'autor explica la vida de Tecla, la construcció de la catedral, la ciutat medieval, les intrigues d'arquebisbes, reis i papes, guerres i festes... Tot sobre la relació entre santa Tecla i Tarragona. Tracta una història de poder, on realitat i ficció es barregen per explicar una maniobra cuinada a foc lent durant segles que arrela en una societat, un territori, una província eclesiàstica i un regne.

L’escriptor, Joan Carles Blanch i Torrebadell natural de la Riera de Gaià, 1973, és historiador, llicenciat en Història de l'Art per la Universitat Autònoma de Barcelona i també és il·lustrador que ha cursat la seva formació a l'Escola Massana de Barcelona. Blanch també és autor de l’Atles Històric i Il·lustrat del Port de Tarragona (2019), ha escrit llibres de recerca històrica per altres institucions del territori, i ha realitzat il·lustracions per a diverses publicacions i serveis culturals.

Ball de Titans

La pèrgola del Serrallo serà l’escenari avui divendres 16 de setembre, a les 18.30 hores, de la presentació del Ball de Titans pel Gremi de Marejants de Tarragona. El que fora un dels balls més populars, si més no des del 1577 fins al 1804, quan es va extingir. Es creu que el seu antecedent més immediat havia estat el Joc del Drap del segle XV. I només es tenen referències de la seva existència a la ciutat de Tarragona. Era format per un seguit de personatges o animals mitològics inspirats en la mitologia grega.

El Gremi de Marejants, vinculat des del seu origen a l’entorn portuari, participa en totes les festes populars de la ciutat, sobretot en l’entrada del Braç de Santa Tecla el 1692 amb l’aportació per part del Gremi del ‘Ball de Titans’. Tant el Ball de Titans com l’estendard eren part important en la recepció de les personalitats que visitaven Tarragona des del segle XIV.

En la recuperació d’aquest nou element del Seguici Popular hi ha contribuït l’Autoritat Portuària de Tarragona. El Gremi de Marejants ha cercat els elements del nou vestuari, la coreografia, etc. per tornar a tenir visibilitat en les festes tarragonines.

Lo más visitado

Trabaja con nosotros

Trabaja con nosotros

Bolsa de trabajo de la Autoridad Portuaria de Tarragona
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí encontrará publicados los datos de carácter público del organismo
Perfil del Contratante

Perfil del Contratante

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicación y prensa

Comunicación y prensa

Noticias de interés y actualidad de la Autoridad Portuaria de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA DE ENTREGAS DE AGROALIMENTARIOS
Situación de barcos

Situación de barcos

Gisweb, programa de situación de barcos, escalas y movimientos
Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios y comunicados para el barco, mercancía y pasaje
Centro de acreditaciones

Centro de acreditaciones

Proceso administrativo que comporta certificar a una empresa/organización para acceder al Puerto
Tráficos

Tráficos

Tráfico de mercancías en la Autoridad Portuaria de Tarragona