El Port Tarragona presenta les seves col·laboracions en la commemoració dels 700 anys de Santa Tecla a Tarragona

El Port Tarragona presenta les seves col·laboracions en la commemoració dels 700 anys de Santa Tecla a Tarragona
16 Set
2022

El Moll de Costa serà escenari de la presentació de la publicació “Operació Tecla” avui divendres 16 a la tarda

La pèrgola del Serrallo viurà unes hores abans la presentació del Ball de Titans pel Gremi de Marejants de Tarragona

El Port de Tarragona presentarà avui divendres a la tarda les seves col·laboracions en la commemoració dels 700 anys de l’arribada de les relíquies de Santa Tecla a Tarragona. La pèrgola del Serrallo viurà a les 18:30 hores la presentació del Ball de Titans pel Gremi de Marejants de Tarragona, mentre que el Tinglado 1 del Moll de Costa serà escenari de la presentació de la publicació “Operació Tecla” a les 20 hores.

“Operació Tecla”

Operació Tecla és un llibre il·lustrat on l'autor explica la vida de Tecla, la construcció de la catedral, la ciutat medieval, les intrigues d'arquebisbes, reis i papes, guerres i festes... Tot sobre la relació entre santa Tecla i Tarragona. Tracta una història de poder, on realitat i ficció es barregen per explicar una maniobra cuinada a foc lent durant segles que arrela en una societat, un territori, una província eclesiàstica i un regne.

L’escriptor, Joan Carles Blanch i Torrebadell natural de la Riera de Gaià, 1973, és historiador, llicenciat en Història de l'Art per la Universitat Autònoma de Barcelona i també és il·lustrador que ha cursat la seva formació a l'Escola Massana de Barcelona. Blanch també és autor de l’Atles Històric i Il·lustrat del Port de Tarragona (2019), ha escrit llibres de recerca històrica per altres institucions del territori, i ha realitzat il·lustracions per a diverses publicacions i serveis culturals.

Ball de Titans

La pèrgola del Serrallo serà l’escenari avui divendres 16 de setembre, a les 18.30 hores, de la presentació del Ball de Titans pel Gremi de Marejants de Tarragona. El que fora un dels balls més populars, si més no des del 1577 fins al 1804, quan es va extingir. Es creu que el seu antecedent més immediat havia estat el Joc del Drap del segle XV. I només es tenen referències de la seva existència a la ciutat de Tarragona. Era format per un seguit de personatges o animals mitològics inspirats en la mitologia grega.

El Gremi de Marejants, vinculat des del seu origen a l’entorn portuari, participa en totes les festes populars de la ciutat, sobretot en l’entrada del Braç de Santa Tecla el 1692 amb l’aportació per part del Gremi del ‘Ball de Titans’. Tant el Ball de Titans com l’estendard eren part important en la recepció de les personalitats que visitaven Tarragona des del segle XIV.

En la recuperació d’aquest nou element del Seguici Popular hi ha contribuït l’Autoritat Portuària de Tarragona. El Gremi de Marejants ha cercat els elements del nou vestuari, la coreografia, etc. per tornar a tenir visibilitat en les festes tarragonines.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona