La Nit Literària al far de la Banya arriba a la novena edició aquest divendres

La Nit Literària al far de la Banya arriba a la novena edició aquest divendres
20 Jul
2022

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

L’emblemàtic far torna a ser l’escenari d’una nit literària a la fresca sense reserva prèvia

L’activitat literària, impulsada pel Museu del Port i la Biblioteca Pública de Tarragona, s’acompanyarà de música

Divendres vinent, 22 de juliol, a les 22 hores el far de la Banya del dic de Llevant tornarà a ser l’escenari de la IX Nit Literària del Port de Tarragona. Un any més, des del Port de Tarragona s’impulsa un esdeveniment clàssic d’estiu, la Nit Literària al far de la Banya, activitat organitzada conjuntament entre la Biblioteca Pública de Tarragona i el Museu del Port.

Enguany s’arriba a la novena edició des que es va programar per primera vegada l’any 2009 i com en cada edició es tracta d’una temàtica vinculada amb la mar. En aquesta ocasió la proposta és la literatura que ens apropi arran de mar amb lectors i lectores on les seves vivències o professions encaixen perfectament amb el lema protagonista de la IX Nit Literària.

Lectors i lectores dels barris del Serrallo i del Port, escriptors amb títols de temàtica marítima, professionals relacionats amb l’activitat portuària tant de gestió com de cultura i patrimoni. Tots estaran acompanyats pel músic tarragoní Eloi Duran, que ha creat la música per a aquest esdeveniment.

Participaran en la lectura de textos Lurdes Malgrat, directora dels Serveis Territorials a Tarragona del Departament de Cultura, i escriptora; Gerard Martí, director del Museu d'Història de Cambrils; Montse Adan, directora de Port-Ciutat del Port de Tarragona; Adrià Recasens, veí, periodista i autor del Blog del Barri del Port; Carme Pedrol, serrallenca vinculada a diferents entitats del barri pesquer, i Josep M. Cruset, president del Port de Tarragona, acompanyat del seu fill Dídac.

Els autors escollits són diversos, clàssics com Jacint Verdaguer, Joaquim Ruyra, Carlos Ruíz Zafón i més actuals com la tarragonina Natàlia Romaní o Stefanie Kremser, escriptora i guionista alemanya.

Per accedir al far de Banya del dic de Llevant no cal fer reserva prèvia, però l’aforament es limita a 150 persones. L’accés al dic de Llevant amb vehicle serà a partir de les 21.30 hores i es tancarà a les 23:30 hores una vegada acabada l’activitat.

Vespres al Museu del Port

El Museu del Port ofereix aquest any en la programació d’estiu una nova proposta: ‘Vespres al Museu’. Tots dels divendres, a les 20 hores, des del 22 de juliol fins al 2 de setembre, el Museu obre les seves noves instal·lacions a tot el públic per oferir diverses activitats.

‘Vespres al Museu ofereix setmanalment, cada divendres, una activitat teatralitzada amb personatges diferents. En una de les sessions també es farà l’activitat de maridatge de vins amb històries portuàries. Cal fer reserva prèvia a Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo. i hi ha aforament limitat. Totes les activitats de ‘Vespres al Museu’ són gratuïtes.

Lo más visitado

Trabaja con nosotros

Trabaja con nosotros

Bolsa de trabajo de la Autoridad Portuaria de Tarragona
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí encontrará publicados los datos de carácter público del organismo
Perfil del Contratante

Perfil del Contratante

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicación y prensa

Comunicación y prensa

Noticias de interés y actualidad de la Autoridad Portuaria de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA DE ENTREGAS DE AGROALIMENTARIOS
Situación de Vaixells

Situación de Vaixells

Gisweb, programa de situación de barcos, escalas y movimientos
Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios y comunicados para el barco, mercancía y pasaje
Centro de acreditaciones

Centro de acreditaciones

Proceso administrativo que comporta certificar a una empresa/organización para acceder al Puerto
Tráficos

Tráficos

Tráfico de mercancías en la Autoridad Portuaria de Tarragona