La Nit Literària al far de la Banya arriba a la novena edició aquest divendres

La Nit Literària al far de la Banya arriba a la novena edició aquest divendres
20 Jul
2022

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

L’emblemàtic far torna a ser l’escenari d’una nit literària a la fresca sense reserva prèvia

L’activitat literària, impulsada pel Museu del Port i la Biblioteca Pública de Tarragona, s’acompanyarà de música

Divendres vinent, 22 de juliol, a les 22 hores el far de la Banya del dic de Llevant tornarà a ser l’escenari de la IX Nit Literària del Port de Tarragona. Un any més, des del Port de Tarragona s’impulsa un esdeveniment clàssic d’estiu, la Nit Literària al far de la Banya, activitat organitzada conjuntament entre la Biblioteca Pública de Tarragona i el Museu del Port.

Enguany s’arriba a la novena edició des que es va programar per primera vegada l’any 2009 i com en cada edició es tracta d’una temàtica vinculada amb la mar. En aquesta ocasió la proposta és la literatura que ens apropi arran de mar amb lectors i lectores on les seves vivències o professions encaixen perfectament amb el lema protagonista de la IX Nit Literària.

Lectors i lectores dels barris del Serrallo i del Port, escriptors amb títols de temàtica marítima, professionals relacionats amb l’activitat portuària tant de gestió com de cultura i patrimoni. Tots estaran acompanyats pel músic tarragoní Eloi Duran, que ha creat la música per a aquest esdeveniment.

Participaran en la lectura de textos Lurdes Malgrat, directora dels Serveis Territorials a Tarragona del Departament de Cultura, i escriptora; Gerard Martí, director del Museu d'Història de Cambrils; Montse Adan, directora de Port-Ciutat del Port de Tarragona; Adrià Recasens, veí, periodista i autor del Blog del Barri del Port; Carme Pedrol, serrallenca vinculada a diferents entitats del barri pesquer, i Josep M. Cruset, president del Port de Tarragona, acompanyat del seu fill Dídac.

Els autors escollits són diversos, clàssics com Jacint Verdaguer, Joaquim Ruyra, Carlos Ruíz Zafón i més actuals com la tarragonina Natàlia Romaní o Stefanie Kremser, escriptora i guionista alemanya.

Per accedir al far de Banya del dic de Llevant no cal fer reserva prèvia, però l’aforament es limita a 150 persones. L’accés al dic de Llevant amb vehicle serà a partir de les 21.30 hores i es tancarà a les 23:30 hores una vegada acabada l’activitat.

Vespres al Museu del Port

El Museu del Port ofereix aquest any en la programació d’estiu una nova proposta: ‘Vespres al Museu’. Tots dels divendres, a les 20 hores, des del 22 de juliol fins al 2 de setembre, el Museu obre les seves noves instal·lacions a tot el públic per oferir diverses activitats.

‘Vespres al Museu ofereix setmanalment, cada divendres, una activitat teatralitzada amb personatges diferents. En una de les sessions també es farà l’activitat de maridatge de vins amb històries portuàries. Cal fer reserva prèvia a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. i hi ha aforament limitat. Totes les activitats de ‘Vespres al Museu’ són gratuïtes.

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona