Atrás

Port Tarragona atorga el IX Premi d’Investigació al treball ‘Fars i faroners del litoral tarragoní’ de David Moré

Port Tarragona atorga el IX Premi d’Investigació al treball ‘Fars i faroners del litoral tarragoní’ de David Moré
21 Dic
2021

Vuit projectes han participat en la novena edició del premi

L’acte de lliurament del premi tindrà lloc a finals del pròxim mes de gener i, el treball serà publicat dins la Col·lecció Saturnino Bellido de les Publicacions del PortTarragona https://www.porttarragona.cat/ca/cataleg-publicacions

És un premi que se celebra cada dos anys essent la primera edició l’any 2004

Es presenten treballs de recerca amb l’objectiu de potenciar i fomentar la tasca d’investigació que tractin d’aspectes relacionats amb el Port Tarragona

El Port de Tarragona atorga el IX Premi d’Investigació al treball ‘Fars i faroners del litoral tarragoní’ de David Moré Aguirre. Moré és historiador i arxiver municipal de Tossa de Mar i segons les seves pròpies paraules es proposa en aquest treball, “rescatar de l’oblit la petjada dels qui van fer dels fars la seva llar”, sense oblidar que són elements arquitectònics i tècnics, encara que pretén que l’eix vertebrador siguin “les persones que hi han treballat i viscut”.

El jurat del premi, es va reunir a mitjans d’aquest mes de desembre per emetre i triar el treball guanyador. És un jurat format per Montse Adan Domènech, directora de Port-Ciutat i Servei d’Atenció al Client del Port de Tarragona, Coia Escoda Múrria, cap de l’Arxiu del Port de Tarragona, Esteve Masalles Feliu, llicenciat en Humanitats, director de la revista Kesse i, fins fa poc, responsable de la col·lecció local de la Biblioteca Pública de Tarragona, Pedro Otiña Hermoso, historiador i director de l'Arxiu Municipal de Cambrils, guanyador del V Premi d'Investigació Port de Tarragona, i Quim Vendrell Moreno, coordinador de Publicacions del Port de Tarragona.

L’acte de lliurament del premi, per part del president del Port Tarragona, Josep Maria Cruset, tindrà lloc a finals del pròxim mes de gener de 2022 a la seu del Port Tarragona.

Aquest any 2021 es tracta de la novena edició del Premi d’Investigació Port Tarragona, un guardó que es convoca cada dos anys des de l’any 2004. Dotat amb 6.000 euros, aquest certamen té l’objectiu de fomentar la investigació i els estudis, preferentment en l’àmbit de la història, sobre el Port de Tarragona i el seu entorn més immediat. Les bases per concursar-hi i la relació dels anteriors treballs guanyadors es poden trobar a https://www.porttarragona.cat/ca/port-i-ciutat/arxiu-port/premi-investigacio

Treballs premiats en edicions anteriors

• 2019: Ciutat. Port i territori. Cartografia històrica de Tarragona entre els segles XVII i XIX de Patricia Terrado Ortuño.

• 2017: El Port de Tarragona durant la postguerra (1939-1952) de Sergio Serrano Sánchez.

• 2015: Entre el mar, la terra i el sol. Història social i laboral dels treballadors i les treballadores del Port de Tarragona (1887-1975) d’Esther Gutiérrez i Marc López.

• 2013: Sanitat marítima. La defensa de la costa i la salut pública (1720-1900) de Pedro Otiña Hermoso.

• 2011: Els presos i el Port de Tarragona. Història de 92 anys de treballs forçats (1792-1884) de Montserrat Gisbert Bel.

• 2009: La Marina de Tarragona en el segle XIV. La seva relació comercial amb Mallorca de Guillem Morro Veny.

• 2007: declarat desert.

• 2005: 80 anys de construcció naval d’Enric García Domingo.