Atrás

Pere Lloret Ordeix, darrer personatge del cicle ‘Personatges de la II República a Tarragona’ organitzat per l’Arxiu del Port

Pere Lloret Ordeix, darrer personatge del cicle ‘Personatges de la II República a Tarragona’ organitzat per l’Arxiu del Port
24 May
2021

Per assistir via streaming a la conferència cal accedir a https://youtu.be/lHbKGdu2ybU

Per assistir presencialment a la conferència s’ha de fer una reserva prèvia a l’adreça Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.

Un total de 222 persones han participat en les tres primeres conferències ja emeses

Demà dimarts a les 19:00 hores tindrà lloc la darrera conferència, organitzada per l’Arxiu del Port de Tarragona, emmarcada dins del cicle ‘Personatges de la II República a Tarragona.

En aquesta ocasió, Jordi Piqué Padró, arxiver i historiador, desglossarà el personatge de Peret Lloret Ordeix (1877-1967) que va ser alcalde de la ciutat de Tarragona en època republicana.

La conferència es podrà seguir en temps real a través del canal de Youtube del Port de Tarragona seguint l’enllaç https://youtu.be/lHbKGdu2ybU, alhora, que s’hi podrà assistir prèvia reserva a Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.. L’aforament màxim, al Tinglado 1 del Moll de Costa, per garantir les mesures sanitàries, serà d’una cinquantena de persones.

Acollida del cicle ‘Personatges de la II República a Tarragona’

La responsable de l’Arxiu del Port, Coia Escoda, ressalta la gran acollida que han tingut les conferències ja realitzades. Assenyala que la fórmula mixta dels actes, presencial al Tinglado 1, virtual mitjançant canal Youtube @PortTarragona, han aconseguit, en les tres primeres conferències, un total de 222 persones, 105 presencials i 117 al canal Youtube.

La marca cultural del Port, Moll de Costa, assenyala, sens dubte, que l’esforç ha valgut la pena i s’ha complert amb escreix l’objectiu de fer arribar aquestes interessants xerrades a un ampli nombre de persones.

Cal afegir, que al canal Youtube @PortTarragona es poden veure les conferències ja emeses, que a hores d’ara han obtingut un total de 461 visualitzacions.

Actes en commemoració i protagonistes

Amb motiu del 90è aniversari de la proclamació de la II República i, en un exercici clar de recuperació de la memòria històrica, un seguit d’institucions i entitats de Tarragona han organitzat diferents actes per celebrar aquesta efemèride.

Des del 13 d’abril i fins al 15 de desembre sota el títol: ‘14 d’abril de 1931: 90 anys de la Segona República. Programa de Memòria Històrica de Tarragona’, tindran lloc gairebé una trentena d’actes i activitats proposades per més d’una quinzena d’entitats de Tarragona.

L’Arxiu del Port s’ha volgut sumar a aquesta iniciativa i espera que, l’èxit de les conferències ja emeses, es consolidi amb la darrera xerrada per rescatar el relat d’uns personatges històrics.