Atrás

L’Arxiu del Port retransmet via ‘streaming’ la primera xerrada del nou cicle ‘Tardes a l’Arxiu’

L’Arxiu del Port retransmet via ‘streaming’ la primera xerrada del nou cicle ‘Tardes a l’Arxiu’
22 Mar
2021

La primera conferència girarà en torn ‘La pell de l’Arxiu’, la instal·lació refotogràfica ‘Autoretrat d’un vaixell anomenat Arxiu’

La xerrada, a càrrec del creador i fotògraf de l’obra, Ricard Martínez es retransmetrà en directe el dijous 23 de març a les 19h a l’enllaç https://youtu.be/q2XXZwXXHMc

La creació es pot veure a l’edifici de l’Arxiu a la plaça dels Carros, cantonada carrer Anselm Clavé

Aquest dijous 23 de març a les 19h, l’Arxiu del Port de Tarragona, retransmetrà, en línia, la primera de les xerrades del nou cicle ‘Tardes a l’Arxiu’ proposada per aquest any 2021 .

La primera d’aquestes xerrades, sota el títol ‘La pell de l’Arxiu. Autoretrat d'un vaixell anomenat Arxiu’ anirà a càrrec del fotògraf i creador d’Arqueologia del Punt de Vista, Ricard Martínez que versarà sobre el procés de creació de l’obra.

Es tracta d’una instal·lació fotogràfica que des del passat mes de desembre presideix la façana de l’Arxiu (plaça dels Carros cantonada carrer Anselm Clavé) amb motiu del seu 30è aniversari.

L’obra consisteix en una gran refotografia que s'arrapa a la pell de pedra de la casa que custodia les imatges que en formen part. Aquestes fotografies històriques van ser fetes des del mateix lloc. Una obstinació visual que fa possible que es puguin cosir en una nova imatge, que rima amb l’edifici que representa.

La conferència visual on es podrà participar activament serà en directe des del canal de YouTube del Port de Tarragona, (https://youtu.be/q2XXZwXXHMc). La trobada virtual destacarà, també les referències que nodreixen, les vivències i, sobretot, les especials circumstàncies de pandèmia i confinament que tothom ha viscut i sota les quals s'ha concebut i construït aquesta obra.

L’escenari que ha provocat l’aparició de la COVID-19, amb el confinament i les restriccions de mobilitat, ha fet que la marca cultural, Moll de Costa del Port de Tarragona, treballi en noves activitats digitals per continuar oferint un servei cultural, atractiu i de qualitat a la ciutadania.

L’Arxiu del Port proposa aquest nou cicle ‘Tardes a l’Arxiu’, en format virtual, tot i que, a mesura que es relaxin les restriccions, el cicle s’oferirà en format virtual i presencial.