L’Arxiu del Port de Tarragona fa la seva primera retransmissió ‘streaming’ amb motiu de la presentació del llibre ‘Els Fontanals-Vidal’

L’Arxiu del Port de Tarragona fa la seva primera retransmissió ‘streaming’ amb motiu de la presentació del llibre ‘Els Fontanals-Vidal’
15 Dic
2020

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

La presentació serà el pròxim 17 de desembre a les 19 h mitjançant enllaç YouTube https://youtu.be/YewGCKl8SvE

L’obra va resultar finalista del VIII Premi d’Investigació del Port de Tarragona

El llibre tracta sobre la història d’una família influent tarragonina del segle XIX estretament vinculada, per la seva activitat comercial, amb el Port de Tarragona.

El pròxim dijous 17 de desembre de 2020, a les 19 h, i a través del canal de Youtube del Port de Tarragona tindrà lloc la presentació del llibre de Francesc Gassó Minguet (Tarragona, 1976) que porta per títol: Els Fontanals-Vidal. Una família influent al barri del Port de Tarragona (1825-1960).

L’acte, actiu des d’aquest enllaç, https://youtu.be/YewGCKl8SvE, s’emetrà en directe a través del canal de YouTube del Port de Tarragona. Es tracta del primer esdevenint en aquesta nova modalitat virtual que s’organitza des de l’Arxiu del Port i el Servei de Publicacions del Port de Tarragona.

L’obra que ha estat publicada pel Port de Tarragona dins la col·lecció Saturnino Bellido, va resultar finalista del VIII Premi d’Investigació Port de Tarragona i el jurat en va recomanar la seva edició.

La història que es narra en el llibre gira al voltant de la família Fontanals i Vidal, comerciants de vi i bacallà, que arribà a Tarragona procedent de Vilanova a partir del 1825, i es va establir al barri més emergent de la ciutat en aquells moments: el barri del Port, concretament al carrer de Rebolledo, un dels primers que conformarem la Nova Població de la Marina creada seguint el projecte de l’enginyer portuari Joan Smith a partir de l’any 1802.

Els Fontanals aixecaren una immensa casa pairal que abastava tres carrers: Rebolledo, Lleó i Reial. Només aquest fet ja dóna una pista clara del poder econòmic de la família que no es va limitar al comerç marítim continental, sinó que ben aviat expandí el seu negoci a Ultramar, concretament a Cuba i Sud-Amèrica.

Monges, dramaturgs, comerciants, militars, tot un seguit de personatges van apareixent al llarg del llibre, amb més o menys protagonisme, i donen una visió força àmplia de la idiosincràsia d’una família benestant tarragonina de l’època. Els seus encerts i desencerts, les seves tragèdies i les seves alegries, els matrimonis arranjats per assegurar la riquesa familiar, alguna misteriosa desaparició, la fortuna arribada d’Amèrica, herències, testaments i capítols matrimonials fins a arribar a la darrera de la saga, Montserrat Costa Vidal.

És, per tant, aquest llibre un testimoni elaborat a partir de les fonts primigènies, les de la mateixa família, propietat de l’autor a qui li hem d’agrair haver conservat no només l’arxiu documental, sinó també tot el patrimoni material acumulat al llarg de més de cent trenta anys; tot plegat esdevé una important aportació de dades per a tenir un millor coneixement de la manera de fer d’una família benestant tarragonina del segle XIX estretament vinculada, per la seva activitat comercial, amb el Port de Tarragona.

Lo más visitado

Trabaja con nosotros

Trabaja con nosotros

Bolsa de trabajo de la Autoridad Portuaria de Tarragona
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí encontrará publicados los datos de carácter público del organismo
Perfil del Contratante

Perfil del Contratante

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicación y prensa

Comunicación y prensa

Noticias de interés y actualidad de la Autoridad Portuaria de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA DE ENTREGAS DE AGROALIMENTARIOS
Situación de barcos

Situación de barcos

Gisweb, programa de situación de barcos, escalas y movimientos
Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios y comunicados para el barco, mercancía y pasaje
Centro de acreditaciones

Centro de acreditaciones

Proceso administrativo que comporta certificar a una empresa/organización para acceder al Puerto
Tráficos

Tráficos

Tráfico de mercancías en la Autoridad Portuaria de Tarragona