Back

El Port de Tarragona acull la primera operativa de creuers com a port base amb el ‘Viking Sea’

El Port de Tarragona acull la primera operativa de creuers com a port base amb el ‘Viking Sea’
05 Sep
2016

El Port de Tarragona va rebre el creuer ‘Viking Sea’, aquest cap de setmana, en la que és la primera operativa com a port base (home port). El vaixell va atracar a la terminal de creuers, ubicada al dic de Llevant, a les 12h de la nit del dissabte 3 de setembre i amb 900 passatgers a bord, principalment nord-americans. Així, el Port de Tarragona és el port de destí final de la ruta d’aquest creuer pel Mediterrani.

Un cop el creuer va atracar al Port de Tarragona, els passatgers van desembarcar durant la nit del mateix dissabte. El matí següent, el diumenge 4 de setembre, uns altres 900 passatgers van embarcar al ‘Viking Sea’ per iniciar la ruta pels ports mediterranis. El creuer va estar atracat al Port de Tarragona durant tot el diumenge, de manera que els creueristes van disposar de tot el dia per visitar el territori de manera lliure, o bé utilitzar l’autobús que estarà disponible a peu de moll i que els va transportar des de la terminal fins la ciutat. El vaixell va salpar des del Port de Tarragona a la matinada del mateix diumenge.

El ‘Viking Sea’ és un creuer de luxe de la companyia Viking Cruises  i amb capacitat per a 930 passatgers a bord. Construït aquest 2016, el vaixell té una eslora de 228 metres, un cala màxim de 6,30 metres i una mànega de 28,20 metres.

Després de quasi quatre anys d’intens treball en la línia de captar creuers, el Port de Tarragona es consolida com un destí d’escala de creuers al Mediterrani i aquest cap de setmana serà, per primera vegada, port base (port d’inici i de destí del recorregut de creuer pel Mediterrani).

Amb l’operativa d’aquest cap de setmana el Port de Tarragona inicia una nova línia de treball en el marc de l’estratègia per captar creuers.

La meta del Port de Tarragona és poder ser posicionats com a 'home port' perquè genera unes logístiques diferents amb un moviment de l'economia que resulta enriquidor pel territori. Operar com a port base suposa una logística i obre un nínxol de mercat molt diferents a fer-ho com a port d'escala.