El Port de Tarragona amplia el servei assistencial a 24 hores, els 365 dies de l’any

El Port de Tarragona amplia el servei assistencial a 24 hores, els 365 dies de l’any
30 Nov
2015

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

L'Autoritat Portuària de Tarragona i el centre assistencial d'Activa Mútua acorden ampliar la cobertura dels serveis mèdics al recinte portuari
L'Autoritat Portuària de Tarragona i Activa Mútua acorden ampliar a 24 hores, els 365 dies de l'any el funcionament del centre assistencial d'aquesta mútua al moll de Castella del Port de Tarragona, com a conseqüència de l'increment de l'activitat portuària.
Segons el director territorial d'Activa Mútua a Tarragona, Joan Tuà, "és degut a l'augment de l'activitat nocturna del Port i per oferir un millor servei a totes les empreses associades que conformen la comunitat portuària". Per la seva banda, la directora d'Organització i Recursos Humans del Port de Tarragona, Sílvia Cuesta, destaca "l'evolució positiva, en els darrers 15 anys, en quant al grau de conscienciació de les empreses portuàries respecte a la prevenció de riscos laborals i la salut laboral dels seus treballadors". A la instal·lació portuària tarragonina operen entre 250 i 300 empreses.
Al recinte portuari treballen diàriament entre 2.500 i 3.000 persones, dels quals uns 1000 pertanyen al servei de prevenció mancomunat Prevenport. Aquesta xifra augmenta de manera considerable si es té en compte el número de professionals que disposen d'una targeta activa, que els permet entrar i sortir de les instal·lacions portuàries, de manera puntual, per a realitzar la seva activitat professional, aquests són al voltant de 13.500 treballadors/es, dels quals 6.500 són transportistes.
Centre assistencial d'Activa Mútua al Port
El centre assistencial d'Activa Mútua opera al Port de Tarragona des del 3 d'octubre de 1992. Aquest servei compta amb una plantilla integrada per dos metges i cinc diplomats universitaris en infermeria (DUE). El centre té una superfície 225 metres quadrats de superfície útil, s'estructura amb dues consultes assistencials del tipus box medicalitzades i preparades per a tractaments bàsics i avançats. Oxigenoteràpia, serumterapia, electrocardiògraf, lliteres elèctriques, desfibril·lador i tot tipus de material per a lesions traumàtiques. Compta també amb una dutxa i netejador d'ulls especialitzat per al tractament de lesions i contaminacions.
A més, la infraestructura es complementa amb un vehicle medicalitzat 24 hores i preparat per al tractament bàsic i avançat.
Segons Joan Tuà, "el centre realitza unes 1.300 atencions i visites anuals on es proporciona la primera assistència a accidentats i malalts del recinte portuari i fer seguiment evolutiu en cas d'accident laboral de treballadors afiliats a Activa Mútua".
El Port de Tarragona i la prevenció
Amb l'objectiu d'aconseguir els nivells més alts de seguretat i salut, el Port de Tarragona esta compromès amb la societat, el medi ambient i la salut dels seus treballadors i treballadores, respectant el marc legal i normatiu establert per a cada cas.
Des del Port s'assumeix la necessitat d'una millora continuada en la qualitat dels seus serveis, processos i condicions de treball, amb una gestió adequada que implica adoptar les mesures per a la identificació, l'avaluació i el control dels possibles riscos per eliminar-los o minimitzar-los.

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona