El Port de Tarragona consolida els bon resultats amb un creixement del 12,9% en el primer semestre de l’any

El Port de Tarragona consolida els bon resultats amb un creixement del 12,9% en el primer semestre de l’any
05 Aug
2015

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

La instal·lació portuària ha mogut 16,29 milions de tones de gener a juny
El Port ha registrat el millor semestre dels últims anys en moviment de productes petrolífers (gas-oil, fueil-oil i altres derivats) amb 5,7 milions de tones
El segon millor juny de la història en moviment de cru
Destaca també el moviment de cereals i les seves farines en el mes de juny que és el millor dels últims anys, s'han mogut 337.366 tones
El Port de Tarragona continua consolidant els seus tràfics amb un destacat moviment de mercaderies, tant de càrrega com descàrrega, i durant el primer semestre de l'any ha mogut un total de 16,29 milions de tones, un 12,9% més que en el mateix període de l'any anterior.
Els líquids a doll (el cru, els productes petrolífers i derivats), un dels principals tràfics del Port de Tarragona, són els que han experimentat un creixement més significatiu (19,9%) aconseguint 11,04 milions de tones mogudes durant el semestre. Entre gener i juny de l'any anterior es van moure 9,2 milions de tones de líquids a doll.
Segons dades del departament d'Estadística del Port, aquest és el primer millor semestre, dels fins ara registrats, en moviment de productes petrolífers (gas-oil, fueil-oil i altres derivats) amb 5,7 milions de tones. El segon semestre millor va ser l'any 2011 amb 5,05 milions de tones.
El moviment de mercaderies del sector energètic augmenta un 16,6%
Durant els sis primers mesos de l'any les terminals portuàries han manipulat 11,6 milions de tones de productes energètics (són principalment carbó, productes petrolífers, derivats i productes químics), un 16,6% més que en el mateix període de l'any anterior. Destaca el bon comportament del gas-oil (928,0%), la gasolina (25,3%), el petroli cru (15,0%) i altres productes petrolífers (40,5%).
El Port de Tarragona s'ha convertit en un port hub (distribuïdor) de productes refinats del petroli, com el gas-oil i altres productes petrolífers, i aquest posicionament motiva el creixement exponencial d'aquests tipus de tràfics en el 2015 respecte a l'any anterior. En les terminals especialitzades del Port de Tarragona atraquen grans bucs petroquímics procedents de destinacions internacionals, i des d'aquí es distribueix el producte a la resta dels ports
mediterranis.
Pel que fa al moviment de productes químics, durant aquests sis mesos el Port de Tarragona ha mogut 1,13 milions de tones, amb un increment de l'1,4% pel que fa al primer semestre de l'any passat. Els principals països de destinació d'aquests productes químics carregats en el Port de Tarragona són Estats Units, Holanda i Bahames.
Increment en agroalimentaris: cereals i pinsos
El Port de Tarragona és el primer port de l'Estat quant al tràfic de productes agroalimentaris. Fins al mes de juny el Port ha manipulat 2,1 milions de tones de productes agroalimentaris, xifra que s'incrementa en un 14,7% amb respecte el mateix període de l'any anterior. Alhora, durant aquests primers sis mesos de l'any el moviment de cereals i les seves farines registren un increment del 36,9%, i els pinsos i farratges han tingut un augment del 2,6%.
Concretament durant aquest mes de juny, el moviment de tràfic de cereals i les seves farines han superat totes les xifres. 337.366 tones d'aquesta mercaderia s'han manipulat en les instal·lacions portuàries i han consolidat el millor juny des de que es tenen dades en tràfic de cereals i pinsos. El segon més de juny que més cereals i pinsos es van moure al Port va ser el juny de 2011 amb 144.174 tones.
Impuls del trànsit de vehicles
Durant aquest mes de juny el trànsit de vehicles ha registrat un creixement exponencial respecte al juny del 2014. La terminal especialitzada del Port de Tarragona ha transportat 10.510 vehicles, un 97% més que el mateix mes de l'any anterior. El moviment de vehicles en el Port segueix la tendència a l'alça motivada tant per les importacions com per les exportacions.
Cal destacar que en aquest primer semestre ja s'han mogut més vehicles, 61.328 unitats, que en tot l'any 2014, 59.829 unitats.

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona