El Port de Tarragona i Protecció Civil duen a terme una sessió informativa sobre la nova normativa d'autoprotecció

El Port de Tarragona i Protecció Civil duen a terme una sessió informativa sobre la nova normativa d'autoprotecció
22 Jun
2015

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

Divendres passat, 19 de juny, la sala d'actes de l'Autoritat Portuària de Tarragona va ser escenari d'una sessió informativa sobre l'aplicació del nou Reial decret 30/2015, de 3 març 2015, pel qual s'aprova el nou catàleg d'activitats i centres obligats a adoptar mesures i continguts d'autoprotecció.
Aquesta jornada ha estat organitzada conjuntament pel Port de Tarragona i la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya i dirigida a responsables de seguretat de la comunitat portuària tarragonina, i els cossos de seguretat com els Mossos d'Esquadra, Bombers de la Generalitat Bombers del Parc Químic, Guàrdia Civil, Policia Nacional, Comandància Naval, Salvament Marítim (SASEMAR) i la Policia Portuària de Tarragona.
La finalitat de la sessió és informar sobre la nova normativa i els seus objectius, que són establir sistemes de control per part de l'administració tant local com autonòmica, respecte a la validació del pla, el seu registre i el seu procés d'implantació; garantir els continguts mínims de qualitat dels PAU (Plans d'Autoprotecció) de major risc mitjançant acreditacions de tècnics competents, i establir els sistemes de coordinació entre les activitats i els seus públics que formen el sistema de protecció civil, en cas d'emergència i la coordinació amb Protecció Civil de la Generalitat i el seu Centre de Coordinació d'Emergències de Catalunya CECAT.
La sessió va ser inaugurada pel president del Port de Tarragona, Josep Andreu, i el subdirector general de Programes en Protecció Civil, Jaume Guamis.
Josep Andreu va posar de manifest el compromís i l'aposta per la seguretat com a eina estratègica de competitivitat. Tanmateix va explicar les diferents línies de treball, en matèria de seguretat, en les quals treballa el Port i les últimes inversions dutes a terme en el marc del compromís per la seguretat transversal (física i cibernètica). Al seu torn, Jaume Gomis va manifestar la importància que grans infraestructures de servei com el Port de Tarragona i Protecció Civil de la Generalitat treballin de forma conjunta en benefici d'una major prevenció, seguretat i capacitat de resposta davant les incidències.
Les ponències de caràcter més tècnic van anar a càrrec del cap de Servei de Gestió de Risc i Planificació de Protecció Civil, Joan Gracia, qui va basar la seva conferència a explicar els detalls més rellevants de la nova normativa. El director de Domini Públic i Seguretat Integral, Josep Lluís Díez, va explicar les línies de treball que configuren el que és la seguretat integral del Port, i, concretament, va destacar que el Port de Tarragona treballa per adaptar el PAU i complir l'entrada en vigor de la nova normativa.
El responsable de Seguretat del Port, Ivan Bernal, va explicar als assistents l'estructura del Pla d'autoprotecció del Port de Tarragona aprovat, segons Decret 82/2010, el desembre del 2013. No obstant això, ara s'haurà d'adequar per tal d'acomplir el nou decret.
Finalment, l'intendent en cap de la Policia Portuària, Joan Bergadà, va posar de manifest les funcions de la Policia Portuària en el marc del Pla d'autoprotecció.

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona