El Port de Tarragona creix un 9% entre gener i abril

El Port de Tarragona creix un 9% entre gener i abril
25 May
2015

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

La infraestructura portuària manté la seva tendència de creixement Concretament, durant els quatre primers mesos de l’any (gener- abril) s’han mogut 10,4 milions de tones, el que suposa un increment del 9%.

Si ens centrem en els tràfics moguts durant el darrer mes d’abril, al Port de Tarragona s’han mogut 2,2 milions de tones, el que suposa un increment de 12,8%. Han destacat els sòlids a lloure amb un increment de 22,7% i també els líquids a doll amb un creixement significatiu del 15,4%.

Mantenint el lideratge en productes agroalimentaris

El Port de Tarragona és un dels primers ports del Mediterrani en quant al tràfic de productes agroalimentaris. Durant el mes d’abril, el Port ha manipulat 245.000 tones el que suposa un 4,3% més respecte el mes d’abril de l’any passat. En aquest segment, destaca l’increment de pinsos i farratges (53,5%) impulsat per l’augment de la importació majoritàriament de Argentina i Ucraïna. Les empreses productores de pinsos estan ubicades en el hinterland (zona d’influència) pròxim al Port de Tarragona, concretament estan ubicades a la vall de l’Ebre i a Lleida.

El moviment de mercaderies del sector energètic augmenta un 18,6%

Els productes energètics mantenen la seva tendència a l’alça. Durant el mes d’abril les terminals portuàries han manipulat 1,5 milions de tones de productes energètics, un 18,6% més respecte l’abril del 2014. Els tràfics més destacats respecte al creixement són el gas-oil (+3239,1%), carbó (40,6%) i el petroli cru (12,1%).

Pel que fa al moviment de productes químics, durant el mes d’abril el Port de Tarragona ha mogut 243.000 tones, xifra que suposa un increment del 19,7% respecte el mateix període del 2014. La tendència a l’alça que s’està registrant en els productes químics al Port de Tarragona està impulsada per la situació que presenta el mercat de l’Amèrica del Nord, que ha impulsat la necessitat d’establir estratègies de posicionament de la indústria en països en els quals es valora la producció d’especialitats de la indústria química, augmentant així les exportacions des del Port de Tarragona.

Càrrega general i vehicles

Pel que fa a càrrega general al Port de Tarragona durant el mes d’abril es manté en les mateixes xifres que el mes d’abril de l’any passat (200.00 tones mogudes) que manifesten que encara no es nota la recuperació en aquest tipus de tràfic.

Cal destacar que un dels tràfics més significatius d’aquest mes d’abril al Port de Tarragona ha estat l’increment del 39,2% de tràfic de vehicles nous (càrrega i descàrrega) situant-se a 7.270 vehicles moguts.

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona