El Port de Tarragona reuneix més d'un centenar d'empresaris en una jornada tècnica organitzada per ASOPROVAC

El Port de Tarragona reuneix més d'un centenar d'empresaris en una jornada tècnica organitzada per ASOPROVAC
01 Oct
2014

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

Operadors i ramaders es van reunir, per segon any consecutiu al Port de Tarragona, per tal de veure les oportunitats de negoci del sector ramader i com les infraestructures logístiques com ara el Port de Tarragona poden afavorir aquest procés d'exportació.
El Port de Tarragona i l'Associació Catalana de Productors de Boví de Carn (ASOPROVAC Catalunya) van organitzar el dia 25, una jornada sobre l'exportació d'animals vius. Sota el títol 'El sector del boví de carn espanyol, buscant nous mercats' es van reunir més d'un centenar de productors de bestiar i ramaders catalans, i també de la resta de l'Estat.
L'exportació d'animals vius encaixa en l'estratègia de diversificació de tràfics del Port de Tarragona, i li atorga una distinció d'alta qualitat, ja que no tots els ports són adequats per treballar aquest tipus de mercaderia. La infraestructura portuària tarragonina ha exportat més de 130.000 caps de bestiar fins al setembre, xifra que ja supera les exportacions dutes a terme
durant tot el 2013.
El director de Desenvolupament Corporatiu del Port de Tarragona, Joan Basora, va donar la benvinguda als socis d'ASOPROVAC, que van celebrar la seva Assemblea General Ordinària al Port de Tarragona. Basora va destacar, al llarg de la jornada, la consolidació del tràfic d'animals vius a Tarragona, iniciat el 2012, i com aquest "afavoreix la dinamització econòmica dels empresaris ramaders del hinterland del Port de Tarragona, atès que ja no han de traslladar-se fins a Cartagena, situació que suposa un estalvi que els permet ser més competitius".
Basora també va incidir en el fet que el tràfic d'animals vius és una aposta del Port de Tarragona, en el marc de la seva estratègia de diversificació de mercats, i el qual potencia la voluntat d'esdevenir una plataforma logística al servei de les empreses del territori.
Posteriorment, es va realitzar una visita marítima per conèixer de primera mà les instal · lacions portuàries de Tarragona, així com els seus avantatges davant d'altres ports, entre les quals cal destacar la proximitat a les zones de producció; cosa que permet l'optimització dels recursos.
A la tarda, es va impartir l'esmentada jornada tècnica "El sector del boví de carn espanyol, buscant nous mercats". La sessió, organitzada per ASOPROVAC, tenia per objectiu posar en valor les oportunitats de negoci del sector ramader i com infraestructures logístiques com ara el Port de Tarragona poden afavorir aquest procés d'exportació.
La realització d'aquesta jornada ratifica novament el compromís que el Port de Tarragona manté amb el sector ramader del seu hinterland. I en aquest sentit, les dues parts van confirmar la voluntat de continuar treballant juntes, tant en termes de producció com de logística, amb l'objectiu de ser més competitives en aquest mercat.
La jornada va comptar amb ponents com Nils Beaumond, consultor-col·laborador de GIRA, i Valentín Almansa, director general de Sanitat de la Producció Agrària del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient. Representants del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient i del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural
van ser els encarregats de clausurar-la.

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona