Back

El Port de Tarragona acull el workshop d'International Port Community Systems Association (IPCSA)

El Port de Tarragona acull el workshop d'International Port Community Systems Association (IPCSA)
20 Sep
2014

El Comitè Executiu d'IPCSA ha conegut de primera mà les estratègies de desenvolupament del Port de Tarragona, així com també el projecte europeu MED-PCS que lidera la infraestructura portuària tarragonina
El Port de Tarragona ha estat avui escenari del primer workshop dels membres d'International Port Community Systems Association (IPCSA), entitat successora de l'European Port Community System Association (EPCSA). El director general del Port de Tarragona, Francesc Sánchez, ha estat l'encarregat de donar la benvinguda als assistents i ha exposat els potencials de la infraestructura portuària, així com els reptes de desenvolupament futur.
En el marc d'aquest seminari també s'ha presentat el projecte europeu Promotion of Port Community System in Mediterranean Traffic (MED-PCS), que lidera i coordina el Port de Tarragona des de l'any passat amb l'objectiu de millorar l'eficiència en el transport marítim. Aquest projecte és una iniciativa de la Unió Europea que treballa per una correcta implementació de l'anomenat Port Community System en els quatre ports socis d'aquest projecte: Autoritat Portuària de Cartagena, Autoritat Portuària de Levante (Italia), Autoritat Portuària d'Igoumenista (Grècia), juntament amb Autoritat Portuària de Tarragona.
En aquest workshop dels membres d'IPCSA s'ha debatut sobre qüestions relatives a Port Community Systems, així com també sobre la iniciatiava Track and Trace. IPCSA integra diversos operadors de Port Community System.
D'altra banda, ahir el Comitè Executiu d'IPCSA es va reunir també al Port de Tarragona on van tractar assumptes de gestió relatius a IPCSA, a la vegada que també es van revisar diferents propostes.