La vicepresidenta del govern de la Generalitat Joana Ortega coneix el Port de Tarragona

La vicepresidenta del govern de la Generalitat Joana Ortega coneix el Port de Tarragona
05 Sep
2014

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

La vicepresidenta del govern de la Generalitat, Joana Ortega, ha realitzat avui una visita institucional al Port de Tarragona on ha estat rebuda pel president del Port, Josep Andreu, a la seu de l'Autoritat Portuària. La vicepresidenta ha estat també acompanyada pel delegat del Govern a Tarragona, Joaquim Nin; el tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Tarragona, Xavier Tarrés; i el director general de l'Administració Local, Jordi Souto; i ha conegut de primera mà les infraestructures portuàries, els projectes de futur del Port de Tarragona i ha posat en valor els avenços en projectes consolidats que fa el Port, i com canalitza el valor afegit del seu entorn.
La vicepresidenta ha destacat "el salt qualitatiu del Port de Tarragona com una infraestructura cabdal en una zona geoestratègica privilegiada com és Catalunya". Així mateix, ha volgut ressaltar la importància d'assolir els objectius a mesura que es va avançant en els reptes i infraestructures que permeten créixer.
En el marc d'aquesta visita institucional, el president del Port ha presentat les línies estratègiques de creixement de la infraestructura portuària tarragonina basades en impulsar la projecció internacional, la diversificació dels tràfics, l'aposta per infraestructures estratègiques, la sostenibilitat i l'aposta ferma per convertir Tarragona en port de destí de creuers. Josep Andreu ha posat de relleu l'objectiu del Port de Tarragona de convertir-se en un port hub referent euromediterrani, i les línies de treball per assolir les oportunitats que presenta el territori.
Així mateix, Josep Andreu ha presentat les inversions del Port de Tarragona per aquest 2014 que contribuiran a garantir el creixement i posicionament al Mediterrani.
Pel que fa a l'àmbit de les infraestructures, Andreu ha exposat la recent inaugurada ampliació del moll de la Química, i que consolidarà el Port de Tarragona com a hub euromediterrani en productes químics i hidrocarburs. A la vegada que afavorirà la competitivitat de les empreses generant una major activitat econòmica a la zona d'influència del Port de Tarragona i de la resta del país.
També ha destacat el desbloqueig del projecte de la Zona d'Activitats Logístiques (ZAL) juntament amb l'Ajuntament de Vila-seca, i que suposarà impuls per a l'activitat logística de les comarques de Tarragona. I la recent construïda Terminal Ferroviària Intermodal, que tindrà accés directe des de la zona de manipulació de contenidors de la terminal de DP World, i des de la zona on s'ubica la indústria química.
Andreu també ha explicat com el Port de Tarragona treballa per adaptar la xarxa ferroviària interna a l'arribada de l'ample de via internacional, una infraestructura bàsica per convertir la infraestructura portuària en un gran centre de distribució del sud d'Europa.
D'altra banda, la vicepresidenta ha pogut conèixer de primera mà el desenvolupament de ChemMed Tarragona, el clúster de la química impulsat per l'Associació d'Empreses Químiques de Tarragona (AEQT) i el Port de Tarragona amb l'objectiu de consolidar la seva bona entesa i compartir la visió de la química com un dels motor econòmic i social de Tarragona, i de la resta del país. "A la vegada que reforçarà el posicionament internacional de Tarragona i Catalunya en l'àmbit del sector químic" ha destacat Andreu.
El president del Port ha aprofitat l'ocasió per fer una radiografia de la situació actual del moviment de tràfics al Port de Tarragona, que fins el mes de juliol ha registrat un creixement del 4,9% respecte el mateix període de l'any anterior.
Després de la tradicional signatura del Llibre d'Honor, la vicepresidenta Ortega i el seu equip han realitzat una visita marítima per les instal•lacions portuàries de Tarragona.
 
Podeu veure un vídeo de la visita fent clic aquí.

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona