Back

Inauguració del moll de la Química

Inauguració del moll de la Química
25 Jul
2014

El moll de la Química assegura el creixement dels tràfics de productes químics del Port de Tarragona

La ministra de Foment, Ana Pastor, va inaugurar el dimarts 22 de juliol, en el Port de Tarragona, el moll de la Química, que, amb una inversió de més de 70 milions d'euros, situarà a Tarragona com la plataforma petroquímica més important al sud d'Europa.

Pastor va estar acompanyada pel conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Santi Vila, així com per l'alcalde de Tarragona, Josep Félix Ballesteros, el president de Ports de l'Estat, José Llorca, i el president del Port de Tarragona, Josep Andreu.

El Port de Tarragona és un “pol de desenvolupament de primer ordre”, cridat a aconseguir cotes encara més altes, gràcies, entre altres coses, a l'ampliació del moll de la Química, que és, amb diferència el projecte d'inversió més important dels últims anys, tant en proporcions com en inversió pressupostària, més 70 milions d'euros, va destacar Pastor.

Aquesta ampliació del moll permetrà posar a la disposició dels operadors 1.200 metres de nova línia de moll distribuïda en 3 alineacions d'atracament, amb calats màxims de 16,5 metres 18 hectàrees de superfície terrestre.
A més, suposarà un augment de la capacitat de moviment de productes químics en 4 milions de tones a l'any. Fins ara, la producció global de la indústria química a Tarragona aconsegueix ja un valor de 20 milions de tones anuals, la qual cosa suposa el 25% del total de la producció nacional en aquest segment.

Pastor va reafirmar el compromís del seu ministeri amb el Port de Tarragona, i l'ampliació inaugurada ajudarà a consolidar el paper de Tarragona com a port associat als productes químics i hidrocarburs.

Es pot veure el vídeo de la inauguració fent clic aquí

 

Social Media

​​

Markets and conferences

Monday 2 November 2020
Wednesday 4 November 2020
00:00 - 00:00
Global liner shipping

Thursday 5 November 2020
Thursday 5 November 2020
00:00 - 00:00
Platts European Petrochemicals Conference

Traffic warning

19 October 2020
30 October 2020
Tall de trànsit rodat: ACCÉS de REUS
Accés Moll Llevant
24 October 2020
24 October 2020
08:00 - 15:00
Tall de trànsit rodat: ACCÉS LLEVANT
Accés Moll Llevant

 

  Help us to improve

      Have you found any incidences?

                Let us know