La II jornada Getting Contacts Export & Logistics Tarragona-Lleida reuneix un centenar d'empresaris i professionals

La II jornada Getting Contacts Export & Logistics Tarragona-Lleida reuneix un centenar d'empresaris i professionals
08 Jul
2014

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

El Refugi 1 del Moll de Costa va ser escenari el 2 de juliol de la segona jornada de networking d‟alt rendiment, organitzada pel Port de Tarragona i les Cambres de Comerç de Tarragona, Lleida, Valls, Tortosa i Reus.
El director de Desenvolupament Corporatiu del Port de Tarragona, Joan Basora, va inaugurar la sessió i va destacar que la jornada „Getting Contacts Export & Logistics Tarragona-Lleida‟ és un exemple de com es fan aquestes sinèrgies amb l‟objectiu d‟impulsar la internacionalització de les empreses, fomentant la cohesió i la cooperació dels empresaris per a generar nous projectes export en l‟àrea d‟influència del Port de Tarragona.
Gairebé un centenar professionals i empresaris del sector de l‟alimentació, indústria, química, agricultura, ramaderia, tecnologia i logística, així com professionals de la banca i operadors portuaris es van reunir en aquesta jornada de treball amb l‟objectiu d‟ampliar la xarxa de contactes i dinamitzar les relacions comercials per al seu procés d‟internacionalització.
Sota el títol "Eines i casos d‟èxit en exportació, experts de les Cambres de Comerç de Lleida, Reus, Tarragona, Tortosa i Valls" es va iniciar la primera taula rodona de la jornada. Posteriorment, el cap de redacció de la revista Comerç Exterior i professor de l‟Escola Superior de Comerç Internacional ESCI de la Universitat Pompeu Fabra, Pelayo Corella, va oferir una ponència sobre els mercats internacionals i el repte de la negociació intercultural. Tot seguit, es van iniciar les reunions de networking, i que van durar dues hores i mitja aproximadament.
Els empresaris participants valoren positivament l'èxit de la jornada
El sector empresarial que va estar present en aquesta jornada va destacar el valor afegit de les reunions de networking que va oferir la II edició de Getting Contacts, i com el format d‟aquesta jornada fa que en un minut i mig els empresaris puguin discernir clarament quins seran els punts positius de cada reunió, mantenint un contacte directe i proper.
Segons Marc Riley, de l‟empresa Schenker Spain-Tir, "considero que es una jornada molt profitosa i on qualsevol empresa del sector hauria d‟estar-hi present, ja sigui per donar-se a conèixer o per generar nous contactes". Així mateix, va afegir que " no només es fan entrevistes entre proveïdors i clients, sinó que també pots aprofitar per fer contactes amb empreses competidores. Conèixer la competència és també un punt clau per a qualsevol activitat econòmica". Riley destaca que va participar en la primera jornada de Getting Contacts el mes de novembre de 2013, i que tornaria a repetir sens dubte.
D‟altra banda, Eric Lizou de l‟empresa Canarship va valorar molt positivament el face to face entre proveïdors i clients que ofereix. "He vingut des de València perquè la meva delegada d‟oficina ja havia participat anteriorment. Avui he corroborat que es tracta d‟una activitat molt positiva. Repetiré" destaca Lizou. "El contacte és directe i in situ; hi ha una fluïdesa en el contacte que no podries aconseguir trucant a porta freda o via e-mail, com faries normalment per falta de temps". D‟altra banda afegeix que "a part del contacte entre empresaris, també hi ha temps per a l‟intercanvi d‟opinions. Les empreses amb més trajectòria, com la nostra amb 100 anys d‟història, i 12 lligats al territori de Tarragona, poden assessorar a d‟altres que són joves i que estan començant en el sector. És una jornada molt enriquidora".
Finalment, Patricia Malca d‟Hortus Aprodisca, afirma que valora positivament que la jornada tingui lloc a Tarragona, ja que la majoria d‟esdeveniments networking d‟aquest caire tenen lloc fora de la província "„som de Montblanc i valorem especialment que la jornada tingui lloc a Tarragona" afegeix Patricia. "„La nostra empresa treballa com a entitat social, amb persones amb discapacitats i minusvàlues. I en les reunions el tracte ha estat molt personal i pròxim. Això en ha permès apropar-nos als empresaris per tal d‟explicar la feina que fem i veure què podem oferir o aportar. Ha estat un matí intens. Hem fet contactes interessants dels quals farem un seguiment. Hi tornarem a participar en les pròximes edicions" conclou Patricia Malca.
La Jornada Getting Contacts Export & Logistics Tarragona-Lleida va permetre el contacte personal entre distribuïdors, agents, proveïdors i clients potencials, que al llarg de tres hores intenses van poder establir contactes comercials. El treball d‟una sessió equival a 15 reunions, estalvia costos de desplaçament a mercats de destí i permet informació actualitzada de mercats i productes.
Aquesta jornada respon a una nova línia de treball en l‟àmbit comercial del Port de Tarragona, que es basa en donar suport a les empreses del seu hinterland (àrea d‟influència) i impulsar la seva expansió cap al mercat internacional. Aquesta línia de treball s‟ha endegat amb les cambres de Comerç de Tarragona, Reus, Valls, Tortosa i Lleida.

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona