Back

El Port de Tarragona inaugura el nou local de l’Apostolat del Mar- Stella Maris

El Port de Tarragona inaugura el nou local de l’Apostolat del Mar- Stella Maris
10 Jun
2014

Les noves dependencies s'ubiquen en l'antic edifici de Sanitat Exterior
Amb les noves instal·lacions Stella Maris millorarà la prestació dels seus serveis als tripulants dels vaixells que arriben al Port de Tarragona
Ahir a la tarda es va celebrar l'acte d'inauguració del nou local de l'Apostolat del Mar- Stella Maris, en un acte que va estar presidit per l'Arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol; i el president del Port de Tarragona, Josep Andreu. La inauguració també va comptar amb la presència del delegat d'Stella Maris a Tarragona, Raimon Mateu; el delegat de l'Apostolat del Mar a Barcelona, Ricard Rodríguez; el subdelegat del govern a Tarragona, Jordi Sierra; i l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros.
En l'acte, l'Arquebisbe de Tarragona va exaltar el gran servei diocesà que realitza Stella Maris, a l'esdevenir una veritable llar d'acollida per als mariners, que passen llargues temporades lluny de casa seva. El delegat d'Stella Maris a Tarragona va voler agrair a tots els voluntaris de l'Apostolat la gran tasca realitzada; així mateix va voler destacar la personalitat de la ciutat de Tarragona 'ciutat oberta al mar i a la seva gent'. Al seu torn, el subdelegat del govern a Tarragona també va voler destacar la feina d'Stella Maris.
El president del Port de Tarragona va posar en valor el lloc privilegiat on s'ubiquen les instal·lacions 'visible i accessible', així com la previsió futura de rehabilitar la façana de l'emblemàtic edifici. Andreu també va destacar el gran servei d'assistència als mariners que ofereixen els voluntaris d'Stella Maris. L'alcalde de Tarragona va cloure l'acte incidint en que el servei que ofereix Stella Maris és un exemple dels serveis essencials per a la societat.
Stella Maris desenvolupa una tasca vital a Tarragona perquè permet l'atenció personal als mariners que, durant mesos, estan lluny de casa seva. Les noves instal·lacions d'Stella Maris s'ubiquen més a prop del recinte portuari, i això permet un millor desenvolupament de les seves funcions. Stella Maris és el nom amb què es coneixen els centres de l'Apostolat del Mar en els ports més importants del món; és un centre que vol ser una llar lluny de llar on els mariners trobin l'amistat i l'escalf necessari de les persones que integren l'equip de voluntaris.