Back

Avui s'inaugura 'Els presos i el Port de Tarragona (1792-1884)'

Avui s'inaugura 'Els presos i el Port de Tarragona (1792-1884)'
15 May
2014

Avui dijous a les 19 hores al Tinglado 4 del Moll de Costa s'inaugura l'exposició 'Els presos i el Port de Tarragona (1792-1884)' Aquesta mostra està inspirada en la publicació "Els presos i el port de Tarragona. Història de 92 anys de treballs forçats (1792-1884)". Aquest llibre fou el resultat del projecte de recerca guanyador del IV Premi d'Investigació del Port de Tarragona.
 
A l'exposició es proposa un recorregut al llarg de 92 anys d'història, aquella que protagonitzaren tot un grup de presidiaris vinguts des de Cartagena, Maó, Saragossa, Barcelona, Ceuta o Valladolid. El discurs es distribueix en set àmbits temàtics que tracten qüestions tan vitals com la vigilància, l'allotjament (Castell del Patriarca, Penal del Miracle, Penal de la Pedrera i església de Sant Francesc), l'alimentació i el vestuari, l'assistència sanitària i els treballs (port, pedrera i tallers). Conclou amb la fi d'aquest sistema basat en el treball forçat i la fi dels penals del Miracle i la Pedrera.
 
Tot a través de plànols, documents i imatges presentats en format digital i també originals exposats en vitrines, principalment procedents de l'Arxiu del Port de Tarragona, però també de l'Arxiu de la Ciutat de Tarragona, la Biblioteca Hemeroteca Municipal, l'Hemeroteca de Tarragona, l'Arxiu Històric de Tarragona o el Instituto del Patrimonio Cultural de España. L'exposició estarà acompanyada per un audiovisual i una ruta per la ciutat amb 15 llocs d'interès.
Organitza: Arxiu del Port de Tarragona i CEMAPT
Lloc: Tinglado 4 del Moll de Costa
Del 15 de maig al 27 de juliol de 2014
Entrada gratuïta