Back

Presentació del llibre digital del I Premi d'Investigació 'El TEU Tarragona'

Presentació del llibre digital del I Premi d'Investigació 'El TEU Tarragona'
05 May
2014

'El estudio para la mejora de la competitividad del corredor Port de Tarragona-Madrid e implantación del Puerto Seco Tarraco' és fruït del I Premi d'Investigació "El TEU Tarragona", d'Alberto Estrada López. El Port de Tarragona edita aquesta publicació en format digital, a través del Servei de Publicacions del Port de Tarragona.
 
L'acte tindrà lloc el proper dimecres 7 de maig a les 19 hores, a la sala d'actes de l'edifici de l'Arxiu del Port de Tarragona (c/Anselm Clavé, 2). La presentació anirà a càrrec de Francesc Sánchez, director general del Port de Tarragona.
 
El llibre analitza el corredor Port de Tarragona-Madrid, realitzant un anàlisis dels costos del servei intermodal porta a porta del tràfic de contenidors i es compara amb el transport monomodal (només en camió). Així mateix, s'analitzen els beneficis de l'estatus d'Operador Econòmic Autoritzat en la cadena intermodal. La quota de transport de mercaderies per ferrocarril sobre el transport terrestre en la Península Ibèrica és de les més baixes de la Unió Europea. No obstant, sembla que el transport ferroviari intermodal (transport de contenidors, caixes mòbils o semiremolcs) pot ser el motor de la recuperació d'aquest mode de transport, en teoria el més econòmic i sostenible. En concret, els ports poden exercir de grans aglutinadors de càrrega que permetin dotar el ferrocarril de la massa crítica necessària per fer-lo rentable.
 
L'estudi clou que el Port de Tarragona té una gran oportunitat per a penetrar en el seu hinterland de manera eficient i oferir el màxim valor afegit a les seves cadenes logístiques, a través d'una connexió ferroviària amb un port sec de la zona de Madrid, anomenat Port Sec Tarraco.