El Port de Tarragona presenta les novetats editorials a la Diada de Sant Jordi

El Port de Tarragona presenta les novetats editorials a la Diada de Sant Jordi
22 Apr
2014

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

Un any més el Port de Tarragona estarà present a la Rambla Nova de Tarragona amb motiu de la Diada de Sant Jordi presentant les novetats editorials publicades. L’estand del Port de Tarragona estarà ubicat a la segona coca de la Rambla Nova (a la cantonada amb c/ Méndez Núñez).
 
Enguany com a novetats editorials destaca ‘Sanitat Marítima: la defensa de la costa i la salut pública de Tarragona (1720-1930)’ de Pedro Otiña Hermosa; ‘La Targeta Postal a Tarragona, 100 anys d’història (1897-1996)’, de Josep Maria Brull; i el conte infantil ‘En Ramon de Pescador a cuiner’.
 
A més, a l’estand del Port de Tarragona també hi haurà una mostra de les publicacions anteriors.
 
Sanitat Marítima: la defensa de la costa i la salut pública de Tarragona (1720 – 1930), de Pedro Otiña Hermoso.
Aquest és el treball guanyador del V Premi d’Investigació Port de Tarragona. Premi bianual, i que la cinquena convocatòria es fallà el gener del 2013. En la introducció l’autor ens diu que: El present estudi pretén ser una aportació al coneixement històric en un aspecte poc conegut a casa nostra com és la història de la sanitat marítima. Durant l’elaboració del treball s’ha procurat realitzar una aproximació al control sanitari marítim des d’un punt de vista que ens permeti en tot moment veure l’impacte que tenen les mesures sanitàries sobre la població.
És, de ben segur, un treball força interessant per la seva novetat i temàtica.
 
La Targeta Postal a Tarragona, 100 anys d’història (1897-1996) , de Josep Maria Brull i Alabart
L’autor ha dedicat 13 anys de cerca de postals de la ciutat de Tarragona, alhora que estableix un catàleg de totes les edicions aparegudes en un segle. És exhaustiu i les imatges de Tarragona que ens aporta en aquesta edició són de molta qualitat. Considerem que serà un llibre que agradarà tan als afeccionats a les postals com aquells que només volen veure les imatges de Tarragona d’un segle en concret.
 
o Col·lecció Tarragona
- ‘El Serrallo, Ahir i Avui’
 
Aquest llibre és un dels més emotius que el Servei de Publicacions del Port de Tarragona va treure a la llum l’any passat. I és que els protagonistes són els veïns i
veïnes del barri del Serrallo. Fruit d’una exposició prèvia a la publicació del llibre que commemorava el 25è aniversari de la construcció del Moll de Costa, l’obra té l’objectiu de preservar la memòria del barri mariner de Tarragona i posar-la a l’abast de les generacions futures. El Serrallo ahir i avui recull 520 imatges que pretenen fer un homenatge als habitants del barri, a la seva manera de fer i de sentir.
 
o Publicacions infantils
- ‘ En Pere el vermell es fa a la mar’
Es tracta del primer número de la nova col·lecció Petit Museu, un llibre amb text d’Imma Pujol i il·lustracions d’Antonio Latre. Aquest conte és un relat infantil sobre la pesca lligat al barri del Serrallo.
 
- ‘En Ramon, de pescador a cuiner’
És el segon número de la col·lecció Petit Museu, un llibre amb text d’Imma Pujol i il·lustracions d’Antonio Latre. Conte inspirat en la cuina de barques.
 
- ‘L’amic més amic d’en Bru’,
Relat infantil on la Víbria és la protagonista. El conte es va publicar amb motiu del 20è aniversari de la Colla de Diables Voramar. En les il·lustracions es troba emotivitat, tendresa i es reflecteixen moments quotidians d’una família.

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona