ChemMed Tarragona, una aposta de futur

ChemMed Tarragona, una aposta de futur
02 Apr
2014

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

Divendres 28 de març va quedar formalment constituït ChemMed Tarragona, el clúster industrial, logístic, acadèmic i científic de la química, en un acte celebrat al Palau de Congressos d’aquesta ciutat i que ha comptat amb la presència del president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas; el secretari general de infraestructures de l’Estat, Manuel Niño; i l’alcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros.

L’acte de constitució ha comptat també amb la presència de representants de les 30 entitats i institucions que recolzen ChemMed Tarragona, que han transmès el seu missatge a través d’un vídeo.

“Avui iniciem un procés, crec que sense precedents, en què tots els que integrem la química ens comprometem a posar en valor els nostre actius i oferir-lo internacionalment per situar Tarragona en el mapa global” ha apuntat el president de l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT), Jesús Loma-Ossorio, qui s’ha referit també a la necessitat d’adaptació de la química, que és la ciència i la indústria que aporta les solucions per a fer front als importants desafiaments del nostre planeta.

“Amb el clúster volem anticipar-nos i convertir les nostres fortaleses en oportunitats. Hem analitzat els potencials que existeixen a l’àrea de Tarragona i els hem comparat amb els reptes a què haurà de donar resposta la indústria europea en el futur, que s’haurà d’especialitzar en una indústria química d’alt valor afegit, altament diversificada i amb un elevat grau d’innovació tant en els seus processos com en els seus productes”, ha afirmat. “A Tarragona disposem de tots els elements necessaris per a desenvolupar el reptes de futur del sector. Una indústria al servei del progrés econòmic del nostre territori”.

El president de Port de Tarragona Josep Andreu, ha posat de manifest que el Port de Tarragona és el segon port industrial de Catalunya, així mateix ha destacat la rellevància de l’acte per la seva significació i ha destacat que ChemMed representa un abans i un després claríssim, un nou enfocament sota el prisma de la eficiència i la col·laboració. “Situem Tarragona i el seu port al món per servei al territori”.  Fins ara, tots els elements funcionaven per separat i, a partir d’ara sumaran esforços ‘en una estratègia per a seguir creixent’. Així mateix, el president del Port de Tarragona ha agraït a la Ministra de Foment Ana Pastor, qui no ha pogut estar present per motius personals, “el recolzament que sempre ens ha donat a Port de Tarragona, a les nostres inversions, als nostres projectes, i en especial, caldria destacar el seu ple i total recolzament al projecte del Tercer Fil, projecte estratègic i fonamental per al futur del nostre Port”.

“El nostre objectiu és fomentar la indústria química, així com la investigació i el desenvolupament, amb el recolzament de la xarxa de transport” ha emfasitzat el Secretari General d’Infraestructures de l’Estat, Manuel Niño. Niño ha apuntat també que el sector químic ha sorprès per la seva recuperació, havent assolit xifres de negoci prèvies a la crisi, i ha remarcat el compromís del Ministeri de Foment amb el Corredor Mediterrani per l’increment de competitivitat que suposa, el desenvolupament de la logística i la millora d’accés als ports de la Mediterrània. “El Ministeri de Foment, a través de Adif Alt Velocidad, ha aprovat avui divendres inversions per a desenvolupar el Corredor Mediterrani”.

El president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, que com els altres ponents ha pronunciat el seu discurs en català, castellà i anglès, els tres idiomes oficials de ChemMed Tarragona, ha transmès l’aposta de futur que la indústria suposa per a Catalunya, i ha remarcat la convivència de la indústria amb altres sectors econòmics, especialment a l’àrea de Tarragona. “Estem decidits a fer de Catalunya un país amigable per als negocis” ha emfasitzat Mas. “A reduir la burocràcia, a simplificar els tràmits. Estem compromesos en fer de Catalunya un bon lloc per a la inversió”.

Sobre ChemMed Tarragona

ChemMed Tarragona és un projecte impulsat per l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) i Port de Tarragona amb l’objectiu del projectar en l’àmbit internacional l’atractiu i la competitivitat del territori per a la indústria, la docència, la investigació i la logística de la química.

ChemMed Tarragona compta amb el recolzament de:

 Institucions: Govern Central, Generalitat de Catalunya, Diputació i els Ajuntaments d’Alcover, Constantí, El Morell, Flix, La Canonja, La Pobla de Mafumet, Perafort, Reus, Salou, Tarragona, Tortosa, Valls i Vila-seca.

 Las empreses de serveis (AEST).

 Centre de formació, talent, investigació i innovació: Universitat Rovira i Virgili, ICIQ, CTQ, i els IES Comte de Rius, Pere Martell y Vidal i Barraquer.

 El teixit econòmic a través de les Cambres de Comerç de Tarragona, Reus, Valls i Tortosa

 Els sindicats, Comissions Obreres i UGT

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona