El territori aposta pels creuers amb una visió territorial conjunta i de manera definitiva

El territori aposta pels creuers amb una visió territorial conjunta i de manera definitiva
26 Mar
2014

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

Aquest dimarts s'ha presentat del balanç de la presència de Tarragona Cruise Port Costa Daurada a la fira internacional de creuers Seatrade Cruise Shipping Miami. La presentació ha anat a càrrec del president del Port de Tarragona, Josep Andreu; l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros; Benet Jané, el vicepresident del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona; i Albert Abelló, el president de la Cambra de Comerç de Tarragona. A més, en la reunió institucional prèvia a l'acte han assistit membres del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, el Patronat Municipal de Turisme de Tarragona, la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Tarragona, la Patronal de Turisme, URV, Port Aventura i BCN World.

D'aquesta manera, s'ha fet palès la bona entesa i sintonia de les quatre institucions del territori que treballen conjuntament amb l'objectiu de convertir el Port de Tarragona en un port de referència en el sector dels creuers; així com l'aposta ferma i definitiva de tot el territori.

El president del Port de Tarragona, Josep Andreu, ha explicat les línies de treball d'aquest projecte que s'ha marcat uns objectius estratègics a mig i llarg termini com és el d'aconseguir línies regulars de creuers que facin escala al Port de Tarragona, i potenciar un major i millor coneixement del potencial turístic del territori. Josep Andreu també ha volgut destacar les grans oportunitats que aquest projecte representa per al conjunt del territori, la projecció internacional que representa, el creixement del negoci relacionat amb el turisme que se'n derivarà de l'activitat creuerística, així com l'impuls d'estratègies conjuntes per promocionar oferta cultural, gastronòmica, arquitectònica, entre d'altres.

El president del Port de Tarragona ha explicat la gran acollida que la nova marca 'Tarragona Cruise Port Costa Daurada' va tenir a la fira de Miami, i ha destacat que l'estratègia del projecte es basa 'en buscar aquestes companyies que vulguin sorprendre el client', promocionant la gran oferta cultural i patrimonial de Tarragona i de la Costa Daurada, així com els punts d'interès internacional pròxims com PortAventura o en el futur BCN World i Ferrari Land; l'oferta esportiva del golf, la gastronomia i comerç com a complements perfectes i consolidar el Port de Tarragona com un port de destinació nova.
Els objectius plantejats a mig termini són l'arribada significativa de creuers que representi assolir un trànsit estable d'entre 40.000 i 50.000 creueristes. I incrementar el coneixement de Tarragona i la Costa Daurada entre els prescriptors de creuers, especialment entre les companyies amb creuers Premium o de fins a 2.000 passatgers.

Així mateix, Andreu ha exposat la planificació de les infraestructures portuàries que el Port de Tarragona contempla a mig i llarg termini, per tal de donar resposta a les necessitats de les companyies navilieres, en relació al volum de passatgers que es preveu. D'aquesta manera, el president del Port de Tarragona ha exposat l'opció de construir una nova esplanada multifuncional al dic del Prats del Port de Tarragona per utilitzar–la com a terminal de creuers com a solució temporal, fins a poder accedir a la terminal definitiva urbana de Tarragona (entorn del Club Nàutic).

Per la seva banda, l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha volgut remarcar que el projecte de creuers està en total sintonia entre els agents i des de l'origen d'aquest. Així mateix, ha destacat que aquesta és una línia de treball en el món del turisme on tot el territori hi aposta de manera definitiva.

El vicepresident del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Benet Jané ha fet palès el gran potencial de la indústria creuerística. Així mateix, ha exposat que tots els agents treballen junts per desenvolupar el projecte.

Finalment, el president de la Cambra de Comerç de Tarragona, Albert Abelló, també ha transmès aquest missatge de sintonia amb el projecte de creuers i ha destacat que la Cambra està al costat d'aquest projecte.

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona