Arriben les tradicionals ‘Nits a la Pèrgola del Serrallo’ amb les havaneres del Port Tarragona

Arriben les tradicionals ‘Nits a la Pèrgola del Serrallo’ amb les havaneres del Port Tarragona
04 Jul
2024

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

El Port torna a oferir a la ciutadania un festival mediterrani d’havaneres durant els 4 dissabtes del mes de juliol a les 22h a la Pèrgola del Serrallo

Durant el mes de juliol tornen les cantades d’havaneres a la Pèrgola del Serrallo, organitzades pel Port Tarragona. Es tracta d’una tradicional cantada els dissabtes de juliol, els dies 6, 13, 20 i 27, a les 22 hores, amb la voluntat de contribuir a difondre la cultura popular catalana i la tradició marinera entre la ciutadania. L’aforament és limitat i no cal reserva prèvia

Les havaneres tenen lloc sota la Pèrgola del Serrallo, com sempre a l’aire lliure i amb entrada gratuïta. El Port espera omplir l’aforament màxim cada sessió (unes cinc-centes persones). Aquestes cantades estiuenques dels dissabtes permeten apropar-se a l’origen i la història de les havaneres i a la cultura del territori. Aquest juliol Tarragona podrà gaudir d’alguns dels millors grups d’havaneres al Serrallo. L’esdeveniment és un acte musical força estimat pel veïnat del barri pescador del Serrallo, així com per tota la ciutadania de Tarragona.

Programació ‘Nits a la Pèrgola del Serrallo’

Els quatre grups d’havaneres que actuaran els dissabtes de juliol a les 22 hores són:

BALANDRA (6 de juliol)

El grup d'havaneres Balandra va ser fundat el 17 de maig de 2010 per quatre músics procedents de diferents formacions musicals amb la inquietud d'aprofundir dins el gènere. A dia d'avui, Balandra ja fa 15 temporades que navega amb més de 400 actuacions realitzades.

El repertori del grup s'ha anat ampliant al llarg dels anys i el formen havaneres, cants de taverna, valsets d'autors clàssics i contemporanis i aquelles peces musicals que fan referència al mar amb un toc fresc i adaptat als nostres instruments. L’espectacle que presentaran per primer cop al Serrallo s'anomena Músiques del mar i una mar de Músiques.

Components:

• Montse Homs - acordió i soprano

• Sisco Cutrona - contrabaix i veu

• David Montagut - guitarra i veu

• Gabi Rega - tenor i percussió

SON DE L’HAVANA (13 de juliol)

El grup d’havaneres barceloní Son de l’Havana arriba enguany per primer cop al Serrallo amb un repertori amb tots els arranjaments propis, amb tocs de noves harmonies que ofereixen un so de qualitat, diferent i al mateix temps manté l’essència de la cançó de taverna en el seu entorn.

Músics amb molts anys d’experiència dins del món de la música en general i amants del gènere de l’havanera, han creat aquesta formació per fer: havaneres, rumba, música catalana d’autor, balades, valsets mariners, son cubà, tango i bolero, etc. Un repertori variat i d’extraordinària qualitat ple de matisos nous, fusió en ritmes i harmonies.

Components:

• Josep Lluis Blázquez - tenor i veu

• Llorenç Fernández - guitarra i veu

• Oriol Roca - cors i contrabaix

• Jose M. Olaya – acordió

LA FRAU (20 de juliol)

Tot i que l’havanera i el vals mariner són el fil conductor del grup, La Frau amplia el seu àmbit estilístic amb altres gèneres com són la cançó popular catalana, la sardana, la cançó napolitana, el tango i d’altres propers al seu repertori principal, dotant així la seva proposta artística d'una varietat i una riquesa que tenen l'oient captivat des que sona el primer acord.

Components:

• Agustí Salom - baix i baix elèctric

• Eduard Fernández - guitarra

• Emili Gispert - tenor

• Valentyna Rachok – acordió

NEUS MAR – QUINTET (27 de juliol)

L'havanera i el cant de taverna han anat evolucionant i en aquest procés ha esdevingut la proposta que ens ofereix la cantant Neus Mar, una de les poques veus femenines solistes d’aquest gènere. Neus Mar s'endinsa al món de l'havanera l'any 2008 de la mà de Càstor Pérez, i durant aquests anys s'ha fet un lloc en un món tradicionalment de formacions vocals majoritàriament masculines i també mixtes. Neus Mar ens oferirà de nou al Serrallo una manera d'interpretar, de connectar amb el públic, d'entendre i de sentir l'havanera que fuig dels estereotips tradicionals. Ofereix un repertori amb temes propis, cançó mediterrània i gèneres habituals del cant de taverna.

Components:

• Neus Mar – veu

• Emilio Sánchez – guitarra

• Pep Rius - contrabaix

• Sonia Zurriaga - acordió

• Enric Canada - percussió

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona