El Port de Tarragona ven el vaixell Elbeik per 88.000 euros

El Port de Tarragona ven el vaixell Elbeik per 88.000 euros
28 May
2024

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

El vaixell va patir un incendi a l’agost de 2021 i va quedar abandonat al dic de Llevant

L’Autoritat Portuària de Tarragona el va subhastar en dues ocasions quedant ambdues desertes

El Port de Tarragona finalment ha pogut tancar la venda del vaixell Elbeik per un import de 88.000 euros a l’empresa ROTA SHIPPING INC. Després de dues subhastes anteriors que es van quedar desertes, aquesta operació posa punt i final a un procés que es va iniciar a l’agost de 2021 quan el vaixell que fondejava sense càrrega a prop de les aigües tarragonines es va incendiar i va ser traslladat a la prolongació del Dic de Llevant on ha estat atracat des d’aleshores.

El Port de Tarragona va posar el vaixell Elbeik en subhasta pública en compliment de la llei de ports de l’estat i la marina mercant. No obstant això, les dues subhastes van resultar infructuoses, ja que cap licitador es va presentar a les subhastes.

Finalment, després de les dues subhastes el Port de Tarragona tenia l’opció de realitzar una venda directa sota unes condicions especials que la nau complia, com que l’estat de deteriorament fos molt gran, que suposes un gran risc la seva estada al Moll per risc  d’enfonsament i que hagués passat un any des de l’última subhasta.

En l’últim consell d’administració del Port de Tarragona es va aprovar l’adjudicació de la venda per un import de 88.000€ a l’empresa ROTA SHIPPING INC. Ara l’empresa compta amb 20 dies per realitzar el pagament per, seguidament, signar el contracte de compravenda amb l’APT. Un cop finalitzat aquest procediment, l’empresa tindrà un mes per emportar-se el vaixell dels molls tarragonins.

Cronograma d’una venda

L’Elbeik és un vaixell tipus ‘Livestock Carrier’, (vaixell de càrrega d’animals) que navegava amb bandera de la República del Togo. El vaixell té un calat de 5,5 metres, una eslora de 77 metres, una mànega de 14 metres i un arqueig brut (volum de càrrega) de 2.867 tones Moorson.

El divendres 6 de juliol a les 14:29 hores la Policia Portuària de Tarragona va rebre l’avís conforme s’havia declarat un incendi en un vaixell fondejat en aigües exteriors del Port Tarragona, un foc que va ser totalment extingit el dissabte a les 6:15h del matí després de ser remolcat fins a la prolongació del dic de Llevant i sense haver de lamentar més danys que els materials

Després de mesos aturat al mateix lloc on va ser apagat definitivament el foc, el Dic de Llevant, l'Autoritat Portuària de Tarragona el va declarar en estat d'abandonament en  sessió ordinària del Consell d’Administració del 28 de setembre de 2022. Com a resultat d’aquella declaració i un cop superats els tràmits pertinents, el Port de Tarragona podia procedir a la venda del vaixell en una subhasta pública.

El 21 de març de 2023 es va realitzar la primera subhasta amb un preu de sortida de 330.000€, la qual va quedar deserta. Després d’aquesta primera subhasta, el Port de Tarragona va tornar a fer una segona subhasta amb un preu de sortida de 247.500€ la qual tampoc va tindre cap oferta. Aquest darrer pas va obrir la porta perquè l’APT realitzes una venda directa del vaixell.

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona