Darrers dies per visitar l’exposició fotoperiodística al Tinglado 1 ‘Aigua: Un viatge per descobrir com mou el món’

Darrers dies per visitar l’exposició fotoperiodística al Tinglado 1 ‘Aigua: Un viatge per descobrir com mou el món’
30 Apr
2024

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

Gairebé 1.500 persones han gaudit de l’exposició fotoperiodística en poc més de tres setmanes oberta al públic

L’exposició, d’entrada lliure, podrà ser visitada fins al 5 de maig dins del marc de la programació de la primera edició ‘Setmanes de l’Aigua’ al Port de Tarragona’

L’exposició ha estat rebuda amb entusiasme pel públic i forma part del projecte cultural del Port

Gairebé 1.500 persones han visitat l’exposició fotoperiodística situada al Tinglado 1 sota el títol ‘Aigua: Un viatge per descobrir com mou el món’ . La mostra va obrir les portes al públic el dijous 11 d’abril i serà aquest diumenge, 5 de maig, el darrer dia per poder-la visitar. De fet aquest mateix dia, 5 de maig, es la data en què finalitzen totes les activitats organitzades pel Port de Tarragona sota el paraigües de la 1a edició de les ‘Setmanes de l’Aigua del Port Tarragona’. Es tracta d’una mostra que ha estat rebuda amb entusiasme i forma part del projecte educatiu i cultural del Port . Destaca la importància de l’aigua com a element vital per a la humanitat i la seva influència en la vida quotidiana, el medi ambient i l’economia. L’exposició presenta una sèrie de fotografies impactants que reflecteixen la relació entre l'aigua i diversos aspectes de la societat, com l'agricultura, la indústria, el transport i l'oci. A més, l'exposició busca sensibilitzar al públic sobre la necessitat d'un ús sostenible i responsable dels recursos hídrics. La mostra és d’entrada lliure amb horari obert al públic serà de dimarts a dissabte de 10h a 13h i de 17h a 20h. Diumenges i festius sempre oberts d’11h a 14 h. El Tinglado 1 romandrà tancat tots els dilluns.

L’exposició fotoperiodística està produïda pel Port en col·laboració amb la revista especialitzada 5W comptant com a comissària a Anna Surinyach, fotoperiodista i editora de la revista. L’exposició té com a protagonistes treballs de periodistes de la talla de Fernando Moleres, Santi Palacios, Maribel Izcue, Santi Donaire, Sanne Derks, Solmaz Daryani i José Colón i Agus Morales. La mostra, d’entrada lliure, es podrà visitar fins al 5 de maig. Aquesta exposició va ser tret de sortida de la variada programació d’activitats que el Port ha organitzat dins de la nova iniciativa de les ‘Primeres Setmanes de l’Aigua’ que se celebren de l’11 d’abril al 5 de maig.

Les imatges exposades reflecteixen la relació entre l'aigua i diversos aspectes de la societat, com l'agricultura, la indústria, el transport i l'oci. A més, l'exposició busca sensibilitzar al públic sobre la necessitat d'un ús sostenible i responsable dels recursos hídrics. L'acolliment positiu d'aquesta exposició es deu en part a la rellevància del tema i a la qualitat del treball fotoperiodístic. A través d'imatges poderoses i evocadores, el públic visitant pot explorar històries i realitats relacionades amb l'aigua en diferents parts del món, la qual cosa fomenta la reflexió i el diàleg sobre temes crucials com el canvi climàtic i la conservació del medi ambient.

El Tinglado 1 del Port de Tarragona proporciona un espai ideal per a aquesta mena d'exposicions, permetent als visitants gaudir d'una experiència enriquidora en un entorn històric i culturalment significatiu. L'alta assistència i l'interès del públic suggereixen que aquesta exposició és un èxit i un exemple de com la fotografia i l'art poden inspirar i educar sobre temes d'importància global.

Artistes que exposen

Llistat de temes i personal fotògraf

“Jakarta s’enfonsa” (Indonèsia) Santi Palacios

Santi Palacios (Madrid, 1985). Fotoperiodista, Canon Ambaixador i Editor en Cap de Sonda Internacional, un mitjà de comunicació sense ànim de lucre especialitzat en periodisme visual sobre la crisi climàtica. La seva obra s'ha publicat a les principals revistes i diaris d'arreu del món, exposada a desenes de ciutats, i ha rebut diversos premis nacionals i internacionals com un World Press Photo, el Premi Ortega y Gasset o el Premi Nacional de Fotoperiodisme d'Espanya dos anys consecutius. El 2016 va formar part de l'equip nominat per l'Associated Press al Premi Pulitzer a Breaking News Photography; i el 2018 va ser seleccionat pel World Press Photo 6x6 Talent Program a Europa. L'any 2023 va ser membre del jurat del concurs World Press Photo. Santi col·labora sovint a la Revista 5W, l'ONG Open Arms, i és professor convidat a l'EFTI International Photography School, entre d'altres. Va col·laborar sovint a Associated Press des del 2014 fins al 2018, i també ha treballat de manera ocasional amb altres mitjans de comunicació en el passat, com ara The New York Times, TIME Magazine, CNN i El País.

“Verí”, la contaminació per pesticides (Espanya) Santi Donaire

Santi Donaire (Jaén, 1988) és fotoperiodista llicenciat en Periodisme i Comunicació Audiovisual per la Universidad Rey Juan Carlos de Madrid. Ha treballat Durant 7 anys com a fotoperiodista per l'agència de notícies EFE i l'Agència Europea de Fotografia (EPA). L'any 2018 va ser finalista del Premi Luis Valtueña, organizar per Metges del Món i guardonat per Pictures of the Year en la categoria General News. L'any 2022 va guanyar el premi Gabo de fotografia pel seu reportatge ¿Conseguirá la Ley de la Memoria Democràtica reparar los daños del franquismo?

“Les brigades de l’aigua” (Cuba) Sanne Derks Sanne Derks

(Països Baixos, 1979) és una fotoperiodista documental independent i National Geographic Explorer, actualment amb seu entre els Països Baixos i Cuba. Se centra principalment en el documental social, preferentment a Amèrica Llatina, amb un focus en la resiliència al canvi climàtic, l'aigua-habitatge- i els drets humans. El seu treball es publica a mitjans internacionals com el New York Times, Washington Post, National Geographic, The Guardian i El País. És membre de Women Photograph, exalumne d'Eddie Adams Workshop, becària de l'IWMF i becària del Fons Europeu de Periodisme.

“L’ull de la Terra” (el llac Urumia, Iran) Solmaz Daryani

Solmaz Daryani (Tabriz, 1989) és una fotògrafa documental iraniana que viu actualment tant a l'Iran com al Regne Unit. És becària de la Fundació Magnum i de la National Geographic Society, membre de Women Photograph i Diversify Photo. El seu treball se centra principalment a explorar els temes del canvi climàtic i la crisi de l'aigua, amb un gran interès per les relacions humanes amb el medi ambient, les comunitats i les cultures. El projecte en curs de Solmaz, The Eyes of Earth, ha rebut diversos reconeixements, com ara la beca London Magnum Photos Grant 2015, la beca Alexandra Boulat 2020, la beca PhotogrVphy 2018 i el FotoEvidence Book Award 2021.

“L’aigua que corre per la guerra” (Ucraïna)

José Colón José Colón (Sevilla, 1975). Fotògraf especializa en fotoporiodisme i fotografia documental. La seva feina s'ha exportat a Espanya, Italia, Estats Units, Alemania, França i Brasil. Ha publicat a diferents mitjans internacionals com The Wall Street Journal, The New York Times, Time, Spiegel i Stern. És col·laborador habitual de l'agència de notícies Anadolu. Ha estat reconegut diverses vegades per Pictures of the Year.

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona