El Port de Tarragona proposa una plaça dels Carros que connecti millor el Port amb la ciutat

El Port de Tarragona proposa una plaça dels Carros que connecti millor el Port amb la ciutat
17 Apr
2024

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

L’APT vol ser “coimpulsora” de la reforma del Barri del Port proposada al Pla Integral de la Part Baixa (PIPB), integrant la plaça amb el Parc del Port

El projecte del Port integra el pas del tramvia, un carril bici, un amfiteatre i un pas soterrat de fàcil accés cap el Moll de Costa i el futur Parc del Port

El Port de Tarragona avança les idees que està estudiant per a una eventual reforma de la plaça dels Carros un cop arribi l’acord definitiu amb l’Ajuntament de Tarragona per gestionar aquest espai que, actualment, és de titularitat municipal. L’Autoritat Portuària de Tarragona vol convertir la històrica plaça en la porta d’entrada al Port de Tarragona amb una àmplia reforma del pas soterrat i de tot l’entorn, connectant-lo amb el futur Parc del Port.

La plaça dels Carros és clau per connectar la ciutat i el barri del port amb el propi port”, explica Saül Garreta, president del Port de Tarragona, que situa la proposta de reforma d’aquest espai urbà dins del compromís històric que el Port ha mantingut amb la ciutat de Tarragona. En els darrers anys ha impulsat multitud d’espais per la ciutadania a la “frontera” entre port i ciutat, com per exemple la passarel·la, el passeig marítim del Miracle, el Km0, el port esportiu i la Marina Port Tàrraco; i una oferta cultural al Moll de Costa, Museu i Arxiu que complementa la pròpia de la ciutat. Per al president del Port, es tracta que “l’APT sigui “coimpulsora” de la reforma del Barri del Port integrant la plaça amb el Parc del Port”.

Reforma de la Plaça dels Carros

El projecte del Port per a la plaça dels Carros integra el pas del tramvia, un carril bici, un amfiteatre i un pas soterrat de fàcil accés cap el Moll de Costa i el futur Parc del Port.

Pel que fa a la plaça, el Port proposa combinacions de paviment, zones enjardinades i terra tou en zona de jocs, diferenciant i respectant els fluxos preferencials de pas. També preveu fer un espai de terrasses en el tram paral·lel a carrer Reial i una nova guingueta a la cantonada oposada. Al centre, proposa una petita zona en forma d’amfiteatre per activitats culturals, estada i descans, així com una zona de jocs infantil renovada, mantenint l’escultura de Mercuri observant l’espai. El projecte també preveu la supressió dels trams de carrer c/del Mar i edifici de capitania marítima, ja que -amb l'objectiu de generar més activitat al barri del Port- l’APT proposa la construcció d’un segon nivell a l’edifici de capitania marítima, traslladant les oficines a la nova planta i habilitant espais de la planta Baixa per a entitats del barri.

La plaça també actuaria com a refugi climàtic en període estival amb la incorporació d’arbrat i pèrgoles per oferir ombra, i de generador d’energies renovables amb la col·locació de plaques solars al segon pis de l’edifici de Capitania i a les pèrgoles. I finalment, tindrà en compte la separació de la mobilitat amb un espai propi per la plaça diferenciat per als vehicles i el carril bici., i fer passar el tram en paral·lel a les vies de tren des de c/Mar fins l’estació de FFCC.

En conjunt, la proposta del Port de Tarragona es basa en els següents objectius. En primer lloc, minimitzar el pas de vehicles, només permetent connectar c/ del Mar amb c/Reial, passant per davant d’un edifici d’apartaments turístics i l’edifici de duanes. En segon lloc, establir uns fluxos preferencials pel pas de persones. I en tercer lloc, en els espais resultants, crear espais pel gaudi (amfiteatre, zona infantil, zona de terrasses i zones de descans). I en paral·lel, la creació de nous locals destinats a entitats del barri, desplaçant les oficines de capitania marítima a una segona planta de nova construcció.

La porta d’entrada al Port

Una de les finalitats de la proposta de reforma de la plaça dels Carros és la millora en la connexió entre aquest espai i el port amb una àmplia escalinata amb un pendent suau per facilitar i fer més atractiu l’accés dels vianants al Moll de Costa i el futur Parc del Port.

El Parc del Port és el nom del projecte de remodelació de l’entorn de les seus administrativa i institucional de l’APT. El projecte que es va presentar al mes de maig de l’any passat després d’un concurs d’idees al qual s’hi van presentar fins a 21 equips d’arquitectes d’arreu del país, és un ambiciós procés de transformació de l’entorn urbà al voltant dels edificis de l’APT. Un nou espai verd obert a la ciutadania que l'Autoritat Portuària de Tarragona confia en poder iniciar en breu el procés de licitació de les obres. L’execució d’aquestes obres per valor de 3,9 milions d’euros servirà per realitzar una àmplia renovació de l'espai dins la zona del Port proper a la plaça dels Carros amb l’objectiu de renaturalitzar-lo, fomentar la mobilitat sostenible i contribuir a la recuperació del barri del Port.

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona

 

III Jornades Tècniques de Seguretat i Gestió d'emergències a l'àmbit portuari

 

 

 

 

DATA i LLOC

30-31 maig 2024 - Tinglado1 Moll Costa ( Maps -- https://tuit.cat/RBgaA )) + info

 PROGRAMA

REGISTRE OBERT