Port de Tarragona i Diputació de Lleida aposten per desdoblar una línia fèrria de mercaderies Saragossa-Tarragona amb estació a Lleida

Port de Tarragona i Diputació de Lleida aposten per desdoblar una línia fèrria de mercaderies Saragossa-Tarragona amb estació a Lleida
27 Mar
2024

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

Tant el president de l’Autoritat Portuària de Tarragona, Saül Garreta, com el president de la Diputació, Joan Talarn, consideren prioritària la creació d’una estació intermodal al Polígon de Torreblanca

Els president del Port de Tarragona, Saül Garreta, i el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, s’han reunit avui per alinear els interessos del port i els de la demarcació de Lleida en l’àmbit de la logística. Els dos presidents, acompanyats dels seus col·laboradors, han tractat temes relacionats amb les infraestructures que Lleida necessita per millorar la seva competitivitat i eficiència en l’àmbit del transport ferroviari, especialment en el sector agroalimentari, i reclamar un compromís a les administracions competents perquè es facin les inversions que necessita l’economia de Lleida.

La reunió que s’ha celebrat a la seu de la Diputació de Lleida ha comptat amb la participació de tècnics de les dues institucions per establir sinergies per a una millor i més ràpida comunicació entre les empreses agroalimentàries de les comarques de Lleida i el Port de Tarragona i per parlar de les inversions que la demarcació de Lleida necessita per reforçar el seu rol dins de la cadena logística entre la península i la resta d’Europa. Algunes de les infraestructures del futur que s’han abordat han estat les futures autopistes ferroviàries i el desenvolupament del polígon de Torreblanca.

El president del Port de Tarragona ha explicat que “les empreses cerealístiques de Lleida i de l’Aragó estan molt interessades en que millori la logística en termes d’eficiència, no només en ferrocarril, sinó que també parlem de camions, d’intermodalitat i autopistes ferroviàries”.

Garreta ha explicat que “ja s’han creat grups de treball amb empreses del món cerealístic, en el que s’afegirà la Diputació de Lleida, per tal de millorar la cadena logística del sector agroalimentari, però no només aquest, sinó el del sector logístic, en general, i de tots els projectes vinculats a la descarbonització

I ha afegit que “millorar tota aquesta exportació cap a Europa passa per millorar la capacitat de la línia de Tarragona fins a Saragossa, passant per Lleida, que també forma part del Corredor ferroviari del Mediterrani, per poder assolir els objectius marcats per la UE que marquen un 30% de mercaderies per ferrocarril per al 2030”. I en aquest sentit, ha afirmat també que “per aquesta raó hem de fer aquestes reclamacions des del territori perquè estan totalment alineades amb aquest objectius de descarbonització i eficiència”.

El president de la Diputació de Lleida ha recordat que “ADIF treballa en la creació d’una autopista fèrria per a mercaderies entre Saragossa i Tarragona, però que aquesta opció serà insuficient si no es desdobla totalment en un segon tram de vies fèrries”. Per a Talarn, aquest desdoblament se li suma “l’oportunitat de transformació econòmica que se’ns obre amb el projecte del polígon de Torreblanca-Quatre Pilans com a important hub logístic del sud d’Europa”, així com “la creació d’una estació fèrria intermodal, que hauria de connectar la ciutat de Lleida amb el Port de Tarragona, donada l’alta capacitat logística de Lleida, que connectaria l’Eix Mediterrani amb l’interior, a través de Saragossa, aprofitant la nostra privilegiada ubicació geogràfica”.

Torreblanca

La reunió també ha abordat el futur polígon logístic a Torreblanca. Garreta ha explicat que “Torreblanca necessita una terminal ferroviària operada per empreses professionals del sector logístic amb eficiència, i amb seguretat i fiabilitat horària, i per això hem constituït un grup de treball amb el departament de Territori, CIMALSA i amb el Port de Barcelona per estudiar la viabilitat de diferents terminals ferroviàries a Lleida, i també a l’Ebre i al Penedès”.

Per al president de l’Autoritat Portuària de Tarragona, “el Port de Tarragona, on pot aportar més, és en el disseny de les terminals ferroviàries en funció dels tràfics marítims que generi la demanda importadora o exportadora del territori perquè polígons com Torreblanca donin servei a les empreses del territori, especialment les que mouen milions de tones de cereals des del Port de Tarragona”.

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona

 

SETMANES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Setmanes de l'Aigua Port Tarragona- Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors