El Port de Tarragona treballa per captar un nou tràfic eòlic a la la Wind Europe 2024

El Port de Tarragona treballa per captar un nou tràfic eòlic a la  la Wind Europe 2024
26 Mar
2024

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

Els membres de l’Autoritat Portuària de Tarragona presents van assistir a més de 25 reunions amb actors clau de la indústria eòlica marítima, fomentant col·laboracions per al futur creixement i desenvolupament.

El Port de Tarragona treballa per convertir-se en un centre líder d'energia eòlica marítima a la Mediterrània Occidental, atraient un gran interès per part de tecnòlegs, promotors i operadors.

El Port de Tarragona va participar a la Wind Europe 2024, per segon any consecutiu, demostrant el seu interès pel sector eòlic. L’APT treballa per captar iniciatives destinades a impulsar la transició cap a fonts d'energia renovables. Amb un compromís ferm amb la sostenibilitat i la innovació, l'autoritat portuària ha estat present en més de 25 trobades amb empreses del sector en el principal esdeveniment europeu de l'energia eòlica.

Celebrada a Bilbao els dies 20, 21 i 22 de març, la WindEurope és la trobada de referència de la indústria eòlica terrestre i marina que promou activament l’ús d’aquesta energia renovable a tot Europa. Amb més de 12.000 assistents, la trobada va servir per analitzar la situació actual de l'energia eòlica a Europa amb conferències, centenars de ponents i més de 500 expositors de tota la cadena de valor que van portar les seves innovacions per tancar nous acords. Durant els tres dies que va durar l’esdeveniment, s’hi van promoure trobades entre experts i empreses per tal de potenciar i dinamitzar aquesta incipient indústria.

En aquest sentit, el Port de Tarragona va estar present en debats i reunions estratègiques amb líders d’empreses del sector, mostrant el seu potencial com a centre estratègic per a les operacions eòliques marítimes. Amb més de 25 reunions celebrades al llarg de dos dies, el port segueix consolidant la seva posició com a actor clau al canviant panorama de les energies renovables.

La presència del Port de Tarragona a WindEurope 2024 subratlla el paper fonamental en l'avenç de l'adopció de solucions d'energia eòlica marítima flotant. En un context de demanda mundial creixent d'alternatives energètiques netes, el compromís proactiu del Port suposa un pas significatiu cap a la consecució d'un futur sostenible.

Gran potencial a la Mediterrània

La ubicació estratègica del Port de Tarragona el situen com una de les principals destinacions per a projectes eòlics marítims a la Mediterrània Occidental. A mesura que augmenta l'interès per les energies renovables, el port està preparat per acollir aquest tipus de tràfic.

La presència del Port de Tarragona a Bilbao va captar molt l'interès per part de tecnòlegs, desenvolupadors i explotadors en els plans del port per acomodar aquest tipus de tràfic a Tarragona. En aquests moments el port treballa per atreure implantacions que aportin activitat empresarial i valor afegit a Tarragona.

Per què el Port de Tarragona?

La disponibilitat d’espais diàfans, la capacitat de càrrega dels molls a Tarragona, els calats de més de 15m de fondària, un règim climàtic benigne durant la major part de l’any i la proximitat als futurs desplegaments de parcs eòlics flotants i la manca de ports amb condicions similars a la da Tarragona en aquesta zona, fan del port un ferm candidat a concentrar l’activitat eòlica flotant al Mediterrani Occidental.

Els nous molls previstos en el pla director del port permeten idear molls a mida per donar cabuda a les activitats associades amb la construcció de grans aerogeneradors de fins a 20MW de potència. Tant des de la fase de construcció dels flotadors, com l’assemblatge d’aquests, l’emmagatzematge de components o la integració dels diferents elements d’una turbina.

Les condicions de la plataforma oceànica al Mediterrani, que guanya grans fondàries a poca distància de la costa, fan que es requereixi d’aerogeneradors flotants per tal d’aprofitar el recurs eòlic. Aquesta és una tecnologia en ple desplegament, amb tan sols 4 parcs en actiu a dia d’avui, a Escòcia (2), Noruega i Portugal i amb turbines de relativa poca capacitat, de fins a 9,5MW. Precisament Tarragona serà el port on es veurà l’assemblatge dels primers prototips pre-comercials al Mediterrani durant els propers anys 2025 i 2026.

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona

 

SETMANES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Setmanes de l'Aigua Port Tarragona- Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors