El Rail Day organitzat pel Port Tarragona es prepara per la seva edició més internacional

El Rail Day organitzat pel Port Tarragona es prepara per la seva edició més internacional
25 Mar
2024

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

La jornada es celebrarà el 18 d’abril al Tinglado 1 del Moll de Costa

L’Autoritat Portuària de Tarragona ha informat que ja s’han superat els 100 inscrits

La cinquena edició anirà enfocada al desplegament de les autopistes ferroviàries sota el lema "Rail Ferroutage Unveiled. Trucks on tracks"

El Port de Tarragona celebrarà el proper 18 d'abril el Rail Day 2024, un esdeveniment que arriba a la seva cinquena edició i que té com a objectiu la promoció del transport ferroviari de mercaderies. La jornada tindrà lloc al Tinglado 1 del Moll de Costa i comptarà amb la participació d'experts internacionals en una edició que s’enfocarà al desplegament de les autopistes ferroviàries.

L'objectiu del Rail Day és fomentar l'ús del ferrocarril com a mode de transport sostenible i eficient per al transport de mercaderies. L'esdeveniment servirà com a plataforma per a compartir coneixements i experiències, així com per a identificar les oportunitats i els reptes que presenta el transport ferroviari de mercaderies en l'actualitat.

L’organització d’aquesta jornada ha treballat perquè en aquesta cinquena edició la presencia de ponents de fora de Catalunya i de l’estat fos més notable, volent deixar palès el moment clau en que viu Tarragona amb l’imminent arribada de l’ample de via Europeu-Standard.

Sota el lema "Rail Ferroutage Unveiled. Trucks on tracks", la jornada d’enguany anirà enfocada al desplegament de les autopistes ferroviàries amb ample ibèric i europeu. Un tema d’alt interès per la versatilitat que suposarà poder carregar camions o semi-remolcs directament als trens i per les oportunitats que pot suposar de cara a descarbonitzar la cadena logística o fer front a la manca de conductors.

Un altra novetat per aquesta edició és que l’anglès serà l’idioma principal de les diferents ponències i taules rodones degut a la gran afluència de representants d’empreses de fora de l’estat si ve es combinarà amb algunes intervencions realitzades en llengua castellana.

El Port de Tarragona, compromès amb el transport ferroviari de mercaderies

El Rail Day 2024 s'emmarca en la estratègia del Port de Tarragona per a convertir-se en un hub logístic multimodal de referència al Mediterrani.

L’aposta del Port Tarragona per al transport per ferrocarril queda demostrat en tres grans inversions que potencien aquest repte. Per una banda, la PortTarragona Terminal Guadalajara-Marchamalo, amb 150.000 m2, una plataforma logística i de serveis a l’àrea d’influència de Madrid que es troba en la segona, i definitiva, fase d’obres. Per altra banda, la segona infraestructura clau per potenciar el transport per ferrocarril al Port, és la Terminal Intermodal La Boella, que disposa de 5 vies d'ample mixt (ibèric + europeu) i 3 vies addicionals de recepció/expedició, preparada per a la circulació de trens de fins a 750 metres de longitud.

Finalment, la Zona d’Activitats Logístiques del Port està integrada al Corredor del Mediterrani de la Xarxa Transeuropea de Transport, com a part de la seva xarxa bàsica TEN-T (Trans European Network of Transport). Aquesta xarxa aborda la implementació i el desenvolupament d'una xarxa a tot Europa de línies ferroviàries, carreteres, vies navegables interiors, rutes marítimes de transport marítim, ports, aeroports i terminals ferroviàries.

El ferrocarril, un transport a l’alça

El Port de Tarragona fa una aposta clara pel transport ferroviari per tal d'optimitzar la cadena logística i poder oferir un millor servei als seus clients, tant des del punt de vista econòmic com en sostenibilitat.

El Port de Tarragona té accés ferroviari d'ample ibèric a tot el recinte portuari i ample mixt (UIC+ibèric) en més de 10 km. A més, disposa d'accés electrificat als molls i terminals de la zona de Ribera, zona dedicada a càrrega general, contenidors i caixes mòbils.

A les instal·lacions portuàries, el 2023, van entrar i sortir un total de 1.955 combois amb càrrega, el que suposa un 13% més que l’any 2022.

Inscripció

La inscripció al Rail Day 2024 és gratuïta i es pot realitzar a través del web del Port de Tarragona:

https://www.eventbrite.es/e/entradas-v-rail-day-798789941217

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona

 

SETMANES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Setmanes de l'Aigua Port Tarragona- Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors