Port Tarragona presenta noves estratègies portuàries per a la nova era de transició energètica a la Net Zero Ports & Harbours

Port Tarragona presenta noves estratègies portuàries per a la nova era de transició energètica a la Net Zero Ports & Harbours
18 Mar
2024

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

Els representants comercials de l’Autoritat Portuària de Tarragona van presentar les estratègies portuàries per a la nova era de transició energètica

Representants del Port de Tarragona van ser presents dijous i divendres a la conferència Net Zero Ports & Harbours que es celebrava a Barcelona per a donar a conèixer les noves estratègies portuàries per a la nova era de transició energètica que està duent a terme l’Autoritat Portuària de Tarragona. En aquesta presentació, Anglès, responsable del departament comercial i desenvolupament de negoci, destacava la importància del tràfic dels líquids per al Port de Tarragona, així com les oportunitats comercials dins del panorama de la transició energètica que s’estan vivint.

Net Zero Ports & Harbours és una conferència que se centra en la transició energètica marítima i el seu impacte a ports i dàrsenes d’arreu del món. S’hi tracten temes com els combustibles alternatius, l'electrificació o la sostenibilitat. Els assistents a l’acte van poder atendre de la mà d’experts en el sector les solucions innovadores en energia marítima.

Per la part del Port de Tarragona, Jordi Anglès, responsable de l’equip comercial i de desenvolupament i expert amb el tràfics de líquids, va ser l’encarregat  de posar en valor el paper del Port de Tarragona com a referent en aquest tipus de tràfic i com els molls tarragonins han esdevingut un hub al sud d’Europa i en tota la Mediterrània.

Anglès va continuar la seva exposició analitzant la situació actual del mercat comparant-la amb la transició cap a un futur més verd tenint en compte, entre altres coses, les noves regulacions. A continuació, el representant de l’APT assenyalava les oportunitats en la transició energètica pel Port de Tarragona, com el posicionament com a hub per a noves energies i centrat en els futurs tràfics d'hidrogen i els seus derivats.

L'existència d'aquests potencials tràfics obre les portes a l'augment de l'activitat de bunkering amb nous combustibles, una altra oportunitat clau per als molls tarragonins. Anglès va destacar la importància del treball conjunt amb organitzacions com ChemMed i la Vall de l’Hidrogen de Catalunya.

Per acabar la seva ponència, l’expert portuari remarcava els projectes en curs que està desenvolupant l’APT en termes de descarbonització portuària, com ara projectes pilot en consum d'hidrogen (locomotora i embarcacions de servei) o la producció d’energia fotovoltaica al Port, entre d’altres, englobades al Pla de Sostenibilitat i que demostren el compromís del Port de Tarragona amb la transició energètica.

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona