Port Tarragona rep una delegació de Casa Àsia

Port Tarragona rep una delegació de Casa Àsia
14 Mar
2024

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

La trobada ha tingut coma objectiu presentar el pla d’implantació de l’organisme al Camp de Tarragona

Entre les institucions presents hi havia representants de la Subdelegació del Govern a Tarragona, de l’Autoritat Portuària de Tarragona, de la Cambra de Comerç de Tarragona i de Reus, de la Universitat Rovira i Virgili, dels Ajuntaments de Tarragona,  Reus, Mont-Roig del Camp, Salou i El Vendrell

El matí d’avui dijous 14 de març el Port de Tarragona ha estat la localització seleccionada pels membres de Casa Àsia per presentar el seu pla d’implantació al Camp de Tarragona. L’acte ha comptat amb representants d’algunes institucions del territori com la subdelegació del Govern a Tarragona, l’Autoritat Portuària de Tarragona, les Cambres de Comerç de Tarragona i Reus, la Universitat Rovira i Virgili i els Ajuntaments de Tarragona,  Reus, Mont-Roig del Camp, Salou i El Vendrell, interessades en les relacions amb el continent asiàtic.

Casa Àsia és un organisme de diplomàcia pública amb seu a Barcelona, encarregada de construir pont entre l’àrea de  l’Indopacífic (que abasta des de la península de l’Índia a tot el Pacífic) amb Espanya per a una millor comprensió de la regió. La reunió d’avui tenia com a  objectiu començar l'estudi d’implantació per a l'elaboració d'una estratègia d’Àsia per al Camp de Tarragona, que permeti orientar la seva acció cap a aquest continent.

Aquesta implantació al Camp de Tarragona vol dotar d’oportunitats i mecanismes d’actuació,  en base als objectius del territori i les possibilitats que ofereix Àsia que actua com a porta d’entrada a Europa. Les principals àrees d'interès serien els ports i la logística, inversions asiàtiques, relacions comercials, turisme i universitats.

En el discurs de benvinguda, el president del Port de Tarragona, Saül Garreta, ha explicat que “l’interès per Tarragona creix entre els països asiàtics amb implantacions industrials i estudis per a nous combustibles, però també tecnològiques”. Garreta també ha explicat que “com a àrea metropolitana i com a país ens interessa estrènyer els llaços amb Àsia perquè davant de tots els reptes globals als quals ens enfrontem aquest continent és clau”.

En aquest context és important aprofitar les sinergies que es deriven d'aquestes relacions incipients perquè el Camp de Tarragona pugui desenvolupar una estratègia “Àsia”, incorporant els principals àmbits d'actuació i països, així com els principals agents del territori.

Una relació amb molts àmbits de cooperació

Àsia ha emergit com un actor clau en el nou ordre global. La seva influència en l’economia, la diplomàcia, la cultura i la política és inqüestionable. La creixent interdependència entre les nacions asiàtiques i europees requereix una plataforma com Casa Àsia per fomentar la comprensió mútua i la col·laboració.

Les relacions que ara s’enceten tenen diversos objectius estratègics, com la cooperació institucional per establir vincles amb institucions locals, empreses i organitzacions per promoure la cooperació en àrees com el comerç, la tecnologia i la cultura.

La cooperació econòmica i empresarial que pot facilitar intercanvis comercials, inversions i projectes conjunts entre empreses catalanes i asiàtiques. En un sistema empresarial molt basat en la creació de hubs especialitzats aquesta cooperació pot ser molt beneficiosa per al territori que compta amb diferents hub, com el petroquímic de Tarragona, o el tecnològic a Reus.

La cooperació diplomàtica per actuar com a pont entre els governs i les societats civils, fomentant el diàleg i la comprensió en un moment de transició energètic on totes les institucions representades hi estan compromeses, Àsia pot ser un referent gràcies a les diferents competència en matèria com l’hidrogen.

La implantació de Casa Àsia al Camp de Tarragona és un pas cap a una relació més estreta i beneficiosa entre el Territori i Àsia generant un espai de trobada, aprenentatge i col·laboració per a tots els interessats en el continent asiàtic.

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona