El Port de Tarragona continua impulsant la sostenibilitat i la transformació energètica

El Port de Tarragona continua impulsant la sostenibilitat i la transformació energètica
07 Feb
2024

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

La infraestructura portuària tarragonina ha obert la licitació per a l’assistència tècnica per a la redacció del projecte i direcció d’obra per a l’electrificació del Moll d’Aragó-Sud del recinte portuari

L'electrificació del Moll d'Aragó Sud representa una resposta concreta als objectius de descarbonització de l’activitat portuària i una aposta decidida per assolir la fita #RumbEcoPort2027

El Port ha anunciat l'obertura de la licitació per a l'assistència tècnica en la redacció del projecte de construcció per a l'electrificació del Moll d'Aragó Sud al Port de Tarragona. La licitació proposa un període d’execució màxim d’un any amb un pressupost de fins a 75.000€ (IVA exclòs). El termini de presentació de les sol·licituds per aquest projecte és fins al 19 de febrer de 2024. Aquesta iniciativa marca un pas fonamental cap a la descarbonització del port. L’electrificació del Moll d'Aragó Sud no només contribuirà a reduir les emissions contaminants, sinó que també obrirà portes a noves tecnologies i pràctiques més respectuoses amb el medi ambient. Aquesta licitació és un pas cap a un futur més net i més sostenible per al Port de Tarragona. L’enllaç a tota la informació sobre la licitació es pot consultar en la Plataforma de contractació pública https://tuit.cat/q1Y6m.

L'electrificació del Moll d'Aragó Sud al Port de Tarragona implicarà diverses millores significatives tant en termes de sostenibilitat com d'eficiència operativa. Algunes de les millores inclouran la reducció d'emissions contaminants, l'eliminació de l'ús de combustibles fòssils per a les operacions portuàries reduirà de manera significativa les emissions de gasos d'efecte hivernacle i altres contaminants atmosfèrics, contribuint a millorar la qualitat de l'aire i la salut pública.

Suposarà una millor eficiència energètica; l’ús de l'electricitat com a font d'energia per a les operacions portuàries permetrà una major eficiència energètica en comparació amb els motors de combustió interna, reduint el consum d'energia i els costos operatius associats. També la reducció de sorolls i vibracions ja que els motors elèctrics tendeixen a ser més silenciosos i generar menys vibracions que els motors de combustió, la qual cosa contribuirà a minimitzar les molèsties sonores i les vibracions a les zones circumdants del port, millorant així la qualitat de vida de les persones del voltant (residents i persones treballadores). A més l'electrificació proporcionarà una base més flexible i adaptable per a futurs desenvolupaments tecnològics, com ara la integració de sistemes de gestió intel·ligent d'energia i la implementació de fonts d'energia renovable complementàries, com ara els panells solars o les turbines eòliques.

Port Tarragona, #RumbEcoPort

L’electrificació del Moll d'Aragó Sud no només contribuirà a la reducció dels impactes ambientals i a la millora de la sostenibilitat del Port de Tarragona, sinó que també promourà una operació més eficient i adaptable, posant les bases per a un futur portuari més modern i sostenible. Dins del marc de #RumbEcoPort, el Port de Tarragona està impulsant diverses accions mediambientals per promoure la sostenibilitat i reduir l'impacte ambiental de les seves operacions portuàries. Per a Saül Garreta, president del Port de Tarragona, “l’aposta per la sostenibilitat econòmica suposa que cada repte ambiental es tradueixi en una oportunitat d’innovació i de competitivitat que contribueix al progrés i al bé comú”.

Algunes de les iniciatives de descarbonització impulsades pel Port de Tarragona més destacades inclouen:

Implementació de tecnologies verdes

El Port està apostant per la implementació de tecnologies verdes i sostenibles, com ara l'electrificació dels molls per reduir les emissions contaminants i millorar la qualitat de l'aire.

Gestió eficient de residus

S'estan desenvolupant estratègies per a una millor gestió dels residus portuaris, incloent la implementació de sistemes de reciclatge i la promoció de la reutilització dels materials.

Foment de l'eficiència energètica

El Port està compromès amb la reducció del consum energètic i la promoció de fonts d'energia renovable. Això inclou la implementació de mesures d'eficiència energètica en les instal·lacions portuàries i la cerca i instal·lació de alternatives energètiques més sostenibles.

Protecció de la biodiversitat marina

Es duen a terme accions per protegir i preservar la biodiversitat marina a les zones portuàries, incloent la implementació de mesures de protecció dels ecosistemes marins i la restauració d'espais naturals.

Col·laboració amb la comunitat

El Port treballa de la mà amb la comunitat local i altres actors interessats per promoure pràctiques sostenibles i millorar el medi ambient a la regió. El Port de Tarragona està jugant un paper actiu en la promoció de la sostenibilitat i la protecció del medi ambient a través de diverses accions mediambientals dins del marc de #RumbEcoPort. Aquestes iniciatives reflecteixen el compromís del Port amb un futur més verd i sostenible per a la regió i més enllà.

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona

 

SETMANES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Setmanes de l'Aigua Port Tarragona- Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors