Port Tarragona instal·la dos skimmers per a la neteja de la làmina d’aigua

Port Tarragona instal·la dos skimmers per a la neteja de la làmina d’aigua
02 Feb
2024

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

Els equips estan dotats d’un dipòsit de recollida de residus de 300 litres de capacitat

El personal de Marina Port Tarraco col·laborarà en la gestió i en el manteniment dels equips

El Port de Tarragona ha instal·lat la compra de dos equips fixos per a la neteja de la làmina d’aigua anomenats skimmers. Aquesta iniciativa té per objecte recollir i gestionar l’acumulació de residus a la làmina d’aigua, mitjançant l’aplicació d’una estratègia innovadora i tecnològica. Aquests equips s’han instal·lat a la dàrsena del Moll de Costa i tindran 3 metres d’amplada, 1,5 m de llargada i 2 m d’alçada. Aquestes dimensions doten al sistema d’un dipòsit de recollida de residus de 300 litres de capacitat i de la suficiència de bombar 30.000 litres d’aigua per hora. La gestió d’ambdós aparells anirà a càrrec del personal de la Marina Port Tarraco, que rebrà una formació específica per part del fabricant dels equips.

Objectius dels skimmers

L'Autoritat Portuària de Tarragona treballa per aconseguir un futur sostenible i net a través d’accions tangibles. Aquesta recerca de la sostenibilitat es veu reflectida en el seu paper actiu en la recollida i gestió de residus acumulats a la dàrsena del Moll de Costa. Mitjançant l’aplicació d’estratègies innovadores i tecnològiques, lluiten per mantenir les aigües portuàries netes.

Els dos equips de neteja automatitzats entren en funcionament avui i actuaran com a suport per a la neteja diària que, actualment, ja realitza l’embarcació Pelicano (l’embarcació encarregada de la neteja de la làmina d’aigua de forma manual). En aquest sentit, es tracta d’una col·laboració entre la tecnologia i l’esforç humà que té per objecte garantir una neteja més eficaç i cuidada.

Aquests equips compten amb un disseny que permet abordar zones portuàries difícils d’accedir, amb la finalitat d’evitar l’acumulació de residus en àrees crítiques.

Funcionament i gestió

Aquests equips disposen d'unes dimensions de 3 metres d’amplada, 1,5 m de llargada i 2 m d’alçada que fan possible el bombardeig de 30.000 litres d’aigua per hora. A més, els aparells estan dotats d’un dipòsit de recollida de residus de 300 litres de capacitat.

La gestió dels skimmers anirà a càrrec del personal de la plantilla de la Marina Port Tarraco que ha rebut formació específica per fer el buidatge i el manteniment dels equips. Ambdós aparells actuen en coordinació amb la barrera de bombolles col·locada per Marina Port Tarraco.

Davant d’aquesta iniciativa, el president de Port Tarragona, Saül Garreta, explica que "és un exemple de col·laboració públic-privada per protegir el nostre entorn, ja que és responsabilitat de tots aportar recursos per minimitzar l'impacte de les activitats en el mar i en l'entorn natural".

 

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona

 

SETMANES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Setmanes de l'Aigua Port Tarragona- Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors