El Tinglado 1 del Port de Tarragona, nou escenari de ‘Nadal de Somni’ amb ‘La Fàbrica de les Joguines’

El Tinglado 1 del Port de Tarragona, nou escenari de ‘Nadal de Somni’ amb ‘La Fàbrica de les Joguines’
27 Dec
2023

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

Avui dimecres s’inicien les activitats lúdiques i familiars al Tinglado 1, un espai transformat en escenari de màgia, contes, música i circ

Els espais màgics del Magatzem Reial al Refugi 1, Un Mar de Llum al Tinglado 2, les bicis boges i el mercadet d’artesans i gastronòmic de Nadal a l’exterior del Moll de Costa es podran gaudir del 27 al 30 de desembre

Totes       les       activitats       són       gratuïtes       i       publicades       a       l’agenda

https://www.porttarragona.cat/ca/port-i-ciutat/agendaactivitats/calendarimensual/2023/12/-

El Moll de Costa del Port de Tarragona torna a ser l’escenari de ‘Nadal de Somni’ que té com a eix central aquesta setmana el Tinglado 1 amb  ‘La Fàbrica de les Joguines’ del 27 al 30 de desembre. La proposta nadalenca té noves iniciatives que permeten gaudir d’activitats culturals, artístiques i familiars durant quatre dies. Enguany, s’han incorporat nous espais per desenvolupar la creativitat, la sostenibilitat i la cooperació. Des de l’espai nadó, a jocs artesanals fets amb fusta, la fàbrica de joguines, els passejos amb golondrina, pintacares o espectacles de circ, màgia, contes i música. A més, hi haurà un mercadet de Nadal i gastronòmic al voltant dels espais portuaris i un DJ cada dia a la placeta del mateix Tinglado 1 que amenitzarà les jornades nadalenques.

Avui dimecres, 27 de desembre, s’enceta ‘La Fàbrica de les Joguines’ al Tinglado 1 del Moll de Costa, dins de ‘Nadal de Somi’, una proposta lúdica per a aquesta setmana nadalenca. El singular espai portuari es converteix en un contenidor d’experiències i sensacions per a tots els públics: ‘La Fàbrica de les Joguines’, amb un espai per a fer joguines tot fabricant-les amb materials recuperats i reciclats. L’espai acollirà cada dia una temàtica diferents (circ, música, màgia i contes) i un objectiu diferent en els tallers amb la finalitat d’ajudar els Reis d’Orient a tenir totes les joguines preparades tot fabricant joguines amb materials reciclats o recuperats.

Durant quatre dies, del 27 al 30 de desembre, el Tinglado 1 acull diverses activitats familiars amb un eix temàtic diferent cada dia: dimecres 27, la fàbrica de les joguines es vesteix de circ; dijous 28, s’emplenarà de màgia; divendres 29, s’omplirà de contes, i dissabte 30, acollirà la música.

A l’emblemàtic tinglado hi haurà un espai nadó per tal de donar servei a les necessitats dels nadons de la casa, jocs artesanals fets de fusta, la fàbrica de les joguines amb la creació de joguines, l’activitat circense Petit o gran i Versus, pintacares, les activitats Rubinstein, l’inventor màgic, Sorprenentment Màgic amb el Mag Gerard, Carrer del Mar de Genovesa Teatre, La Petita Brownie ens porta en Patufet, Les princeses barbudes, Peti qui Peti, dels Ambauka o El gran i sorprenent Elefant dels Bangaluru.

I, com a espectacles de carrer, a la placeta davant del Tinglado 1 hi haurà el Teatre arrossegat de Catalunya, DJ Jobo Fesno, DJ Jordi Gilabert, DJ Lobo i DJ Rayo. També s’han organitzat passejos reials amb la golondrina des de l’Escala Reial.

Mercadet de Nadal i gastronòmic 

També durant aquests dies, hi haurà un mercadet de Nadal on els artesans i artesanes del nostre territori muntaran les seves parades per oferir les seves obres i productes en un entorn molt especial, sota les “catifes de llums” que travessen el Moll de Costa arran de mar formant el “Passeig dels Estels”. La coorganització va a càrrec del Port de Tarragona i Tarraco Crea.

I davant les placetes del Tinglado 1 i del Refugi 1 hi ha una cita amb el Nadal Gastronòmic. El públic que s’apropi al Moll de Costa podrà gaudir de diferents ofertes de restauració amb productes de proximitat. Es podrà gaudir dels vermuts, cerveses i foodtrucks amb productes artesans del territori. Coorganitza Bodega Gerard, Tarraco Crea i Port de Tarragona. 

En aquest mateix període, el Port transforma l’espai exterior del Tinglado 1 en un espai d’activitats sostenibles com ara les “Bicis Boges”, una col·lecció de bicicletes extravagants que ha viatjat per tota la Península i ha estat present en nombroses fires i festivals. 

‘Un Mar de Llum” al Tinglado 2

Com en anteriors edicions, la programació de ‘Nadal de Somni’ tornar a girar al voltant de la llum: la il·luminació de la façana marítima, amb espais com l’espai ‘El Bosc encantat’ i l’exposició ‘Un Mar de Llum’ al Tinglado 2 al Moll de Costa ompliran els carrers de color amb una instal·lació alimentada al 100% amb energia verda. I enguany, el Nadal portuari juga amb els conceptes del ‘fons i la forma’ com a estratègia lúdica i de conscienciació ambiental amb activitats i elements que conviden al públic a tenir cura del nostre planeta a través d’activitats de reciclatge, reutilització de materials i reinvenció d’espais amb activitats que fomenten la creativitat, la sostenibilitat i la cooperació.

El Tinglado 2 es converteix en un espai conceptual amb un muntatge immersiu per potenciar les sensacions visuals, tàctils i auditives on els protagonistes són els visitants a qui es convida fer un viatge a través del fons marí fins a arribar a la superfície portuària. L’horari de visita és de dimarts a dissabtes de 10 a 13 hores i de 16 a 19 hores. Diumenges i festius, d’11 a 14 hores. El dia 29 de desembre a les 11.30 hores, el comissari de l’exposició, Pere Socias farà una visita guiada.

Magatzem Reial al Refugi 1

L’immens espai portuari torna a esdevenir Magatzem Reial per acollir la tasca incansable dels patges reials en la preparació dels regals i per tal que tots els nens i nenes que ho vulguin, amb les seves famílies puguin dipositar les cartes a la Bústia Reial. El Magatzem ha incorporat al seu equip de patges a diferents usuaris i usuàries del taller ocupacional de la Fundació Estela per a la discapacitat. L’entrada es retornarà un cop validada (entrades.tarragona.cat ). Des del dia 27 al 29 de desembre, en horari de 10 a 13.30 i de 16 a 20 hores. El dia 30 de desembre, de 10 a 13.30 hores.

Medi ambient

El Museu del Port de Tarragona acull dues activitats relacionades amb la protecció del medi natural. El dia 12 de desembre es va inaugurar l’exposició organitzada per l’ONG Good Kharma Projects titulada “Més peixos que plàstics al mar” i, el dia 28 de desembre, organitza l’escape room “Ajuda’ns a Salvar el Mediterrani”.

El programa “Nadal de Somni” del Port de Tarragona es podrà consultar en el web del Port de Tarragona: www.porttarragona.cat

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona