El Magatzem Reial s’instal·la al Moll de Costa

El Magatzem Reial s’instal·la al Moll de Costa
20 Dec
2023

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

Del 27 al 30 de desembre un equip 40 persones desvetllarà l’essència de la Cavalcada tarragonina als nens i nenes de la ciutat

Valors com la sostenibilitat i la inclusió, presents durant tota la visita

Els Patges i Patgesses Reials ja estan treballant a fons per posar en marxa el Magatzem Reial que s’obrirà la setmana vinent, del 27 al 30 de desembre, per tal que tots els nens i nenes que ho vulguin, així com les seves famílies, puguin visitar l’espai i veure quina feina fan, així com dipositar les seves cartes a la Bústia Reial.

Avui s’han presentat en roda de premsa tots els detalls del Magatzem d’enguany, que compta, un any més, amb la coorganització del Port de Tarragona i la col·laboració, entre d’altres, de la Fundació Estela. En total, un equip artístic de 40 persones i un equip organitzatiu format per tècnics de l’Ajuntament i del Port; que durant 4 dies actuaran per a gairebé 8.000 persones, en passis consecutius durant tot el dia. 

La consellera de Cultura, Sandra Ramos, ha donat el tret de sortida al quart Magatzem Reial apuntant que “enguany hem estat treballant per enfortir els valors que van originar aquesta iniciativa, com van ser -en plena pandèmia- donar a  conèixer millor la nostra cavalcada, les carrosses i la història centenària que hi ha al darrere” i al mateix temps ha destacat que “hem treballant en la inclusió per segon any consecutiu i hem afegit el tercer eix, que és la sostenibilitat”. Per tot això, ha tancat la consellera “enguany la visita s’allarga, cada passi comptarà amb més públic, però alhora serà més extens, ja que el contingut creix any rere any”.

Per la seva banda el director de Comunicació i Port Ciutat, Xavier Fähndrich, ha apuntat que “el Port de Tarragona està molt orgullós que el Magatzem Reial s’hagi convertit en un punt de referència de la programació nadalenca de la ciutat” i ha afegit que enguany “el Magatzem és clau en el relat de la proposta nadalenca del Port, ja que incorporem La Fàbrica de Joguines al Tinglado 1, per tal d’ajudar als Reis a fer joguines i contribuir a salvar el planeta, tot fabricant-les amb materials recuperats i reciclats”.

Magatzem de valors

L’any 2020 en plena pandèmia pel coronavirus, l’Ajuntament de Tarragona va impulsar el Magatzem Reial, per tal de donar conèixer la història de la Cavalcada de Reis tarragonina i així fer arribar als més petits, així com posar-la en valor. I és que la Cavalcada de la nostra ciutat compta amb més de 100 anys d’història i està composada per 17 carrosses, moltes d’elles també centenàries i tant peculiars com la del Dromedari, que enguany celebra 100 anys exactes de la seva construcció, o la de la Catedral. Així mateix, des de l’any passat, el Magatzem ha incorporat al seu equip de patges a diferents usuaris i usuàries del taller ocupacional de la Fundació Estela per a la discapacitat. 

I enguany a més, com a tercer eix comunicatiu, l’organització ha treballat intensament en el guió, la decoració i tot el discurs del Magatzem, en la sostenibilitat. Així doncs, trobarem elements del mobiliari que estaran fets amb material reciclat, però alhora descobrirem el ‘Mestre juganer’, un patge que ens ensenyarà com es pot reutilitzar una joguina amb peces d’altres i molts d’altres exemples de protecció pel medi ambient.  Informació destacada

Més informació

Venda d’entrades: entrades.tarragona.cat . Tenen un preu de 2€, que es retornarà una vegada validada l’entrada 

Horaris del Magatzem: Del 27 al 29 de 10 a 13.30h i de 16 a 20h. El dia 30 de 10 a 13.30h

https://www.porttarragona.cat/files/docs/Port_Ciutat/AGENDA_ACTIVITATS/2023/Programa_Nadal_2023_PortTarragona.pdf

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona

 

SETMANES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Setmanes de l'Aigua Port Tarragona- Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors