APPORT i L'Energètica firmen un conveni per a l'acceleració de la transició energètica i el foment de la innovació

APPORT i L'Energètica firmen un conveni per a l'acceleració de la transició energètica i el foment de la innovació
21 Nov
2023

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

APPORTT i L'Energètica col·laboren per impulsar la transició energètica al Port de Tarragona

L'Energètica utilitzarà instal·lacions del Port de Tarragona per promoure les energies renovables

L'Agrupació per a la Promoció del Port de Tarragona (APPORTT) i l'empresa pública d'energia de Catalunya (L'Energètica) han signat un conveni de col·laboració per impulsar la transició energètica i fomentar la innovació al Port de Tarragona. Aquest conveni s'ha formalitzat després de la signatura del president d'APPORTT, el Sr. Joan Oriol Rovira, i el director de L'Energètica, el Sr. Daniel Pérez.

El conveni estableix els termes de col·laboració entre les dues entitats per aconseguir objectius comuns relacionats amb la sostenibilitat i la transició cap a energies renovables. Entre aquests acords destaca l'ús d'una part de les instal·lacions del Port de Tarragona per part de L'Energètica, que es compromet a organitzar esdeveniments anuals i proporcionar assessorament en matèria d'energies renovables a APPORTT i a tots els seus associats. Aquesta cessió estarà vinculada al conveni entre l'Autoritat Portuària de Tarragona i APPORTT.

Aquesta aliança també té com a objectiu principal la creació d'una comunitat energètica que utilitzi energies renovables per reduir l'empremta de carboni al port i contribuir a les metes de descarbonització. Tot plegat per crear un entorn innovador i sostenible al Port de Tarragona, que serveixi com a exemple de com la col·laboració entre el sector públic i privat pot impulsar iniciatives que contribueixin a la transició cap a energies més netes i sostenibles.

El director general de L'Energètica, Daniel Pérez, fa referència que amb aquest conveni "a banda d'ocupar un espai, els podem donar un cop de mà amb la nostra visió, assessorant-los i ajudant a dinamitzar alguna de les iniciatives que tenen".

El gerent d'APPORTT, Marc Roca, destaca el valor d'aquesta aliança afirmant que “aquest conveni representa un pas ferm cap a un futur més sostenible per al Port de Tarragona, ja que la col·laboració amb L'Energètica contribuirà a augmentar la seva descarbonització i la seva competitivitat”. El gerent d'APPORTT subratlla la importància de la col·laboració entre el sector públic i privat en aquesta iniciativa, afirmant que "aquesta aliança exemplifica com la unió d'interessos entre les empreses i entitats de l'àmbit del Port de Tarragona pot generar un impacte positiu en la lluita contra el canvi climàtic en aquesta zona”.

Aquesta iniciativa conjunta representa un pas significatiu cap a un futur sostenible, on la col·laboració entre sectors és clau per potenciar les energies renovables. En aquest conjunt, l'activitat portuària pot tenir un impacte positiu en la lluita contra el canvi climàtic i el desenvolupament sostenible de la regió.

El president del Port de Tarragona, Saül Garreta, declarava en la mateixa línia que el gerent d’APPORTT que “aquest és un primer pas per crear un ecosistema d’innovació i projectes de transició energètica per aconseguir un Port més eficient i sostenible.”

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona