La implementació de drons del Port Tarragona a la `VI Conferència Sectorial de Seguretat als Ports’ celebrada a Madrid

La implementació de drons del Port Tarragona  a la `VI Conferència Sectorial de Seguretat als Ports’  celebrada a Madrid
14 Nov
2023

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

La trobada s’ha celebrat el 14 de novembre a Madrid on s’han tractat temàtiques relacionades amb la seguretat als Ports amb conferències i panels participatius

El responsable en seguretat del Port Tarragona ha explicat el projecte innovador, implementat aquest setembre 2023, que consisteix en l’ús de drons a l’espai de domini públic portuari tarragoní

Es tracta d’una gran oportunitat per compartir coneixements i experiències així com l’anàlisi de la situació actual vers seguretat als Ports

Aquest dimarts, 14 de novembre, el Port de Tarragona ha participat en la VI Conferència sectorial de Seguretat de Ports que se celebra a Madrid. Es tracta d’una trobada on es donen cita professionals del sector per tal de compartir coneixements i tractar temàtiques relacionades amb la situació actual de la seguretat i ciberseguretat en l’àmbit portuari, mitjançant conferències i panels participatius. El responsable en Seguretat del Port Tarragona, Jesús Teva, ha participat en un dels panels sota el títol ‘ Experiències compartides en l’àmbit de la seguretat. Ús de drons als Ports. Teva ha estat l’encarregat d’explicar el projecte innovador implementat el Port relacionat amb l’ús de drons com eina tecnològica en la millora de la seguretat integral del Port. Cal destacar que aquesta trobada té un gran impacte al sector ja que, la darrera sessió que es va celebrar, va comptar amb més de 700 persones assistents.

Es tracta d’un reconegut congrés que enguany assoleix la seva sisena edició. La trobada ha comptat amb 12 ponents oferint diverses conferències i dos panels participatius. El primer sota el títol ‘Solucions tecnològiques implementades als Ports’ i el segon ‘Experiències compartides en l’àmbit de la seguretat. Ús de drons als Ports’ on el responsable de Seguretat del Port Tarragona, Jesús Teva, ha participat per explicar l’experiència de Tarragona vers l’ús de drons com a millora de la seguretat integral al recinte portuari tarragoní.

Teva ha fet un recorregut i ha explicat com el Port de Tarragona va treballar, des de setembre de 2021 per fer realitat la implementació de l’ús de drons a l’espai de domini públic portuari; projecte implementat des de setembre de 2023, dos anys després El projecte innovador consisteix en la zonificació de riscos per a ús de drons a l’espai portuari, l’elaboració de manuals d’operacions i diferents procediments de seguretat operativa fins a aconseguir que el Port Tarragona pugui posicionar-se com a operador de drons. El projecte també ha comptat amb la formació específica i la capacitació de nou pilots i personal de gestió necessari per desenvolupar les actuacions segons l’establert a la normativa. Actualment, el Port té amb dos drons equipats amb la darrera tecnologia, un d’ells amb càmeres de visió d’alta definició e infrarojos, així com una càmera tècnica i la darrera tecnologia en sistemes de control i comandament.

Objectius i reptes de futur

Com a reptes de futur, entre altres, el Port fa passos per a ser proveïdor de serveis U-Space, la qual cosa permetrà a l'Autoritat Portuària disposar dels sistemes de control i gestió de vols UAS en la zona de servei del Port i estar preparada per al desenvolupament i generalització en l'ús de drons dels pròxims anys.

A més, l'Autoritat Portuària adquirirà pròximament un detector de gasos per al ‘Mavic 300 RTK’, un nou dron per a reforçar les tasques policials i un equip per a detecció de drons.

L’objectiu principal del Port Tarragona és disposar de l'estructura organitzativa i de gestió adequada amb la finalitat d'utilitzar, de manera recurrent, els drons com a eina tecnològica en la millora de la seguretat integral del Port, lligat als usos de vigilància i control perimetral, control mediambiental i gestió d'emergències. Això servirà de base per a la utilització de drons en altres àmbits de gestió ordinària de l'Autoritat Portuària de Tarragona.

Els beneficis de la utilització de drons es basen en la millora de la gestió de la seguretat integral i el suport en la gestió d'emergències i el control ambiental, així com en la gestió ordinària d’operacions portuàries, infraestructures, comunicació, etc.

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona