El Port de Tarragona acollirà la “Catalunya Hydrogen Week”

El Port de Tarragona acollirà la “Catalunya Hydrogen Week”
26 Oct
2023

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

Els diferents actes programats s’endinsaran en diferents àmbits en l’adopció de l’hidrogen com a vector energètic com la logística, la sobirania energètica, les aliances público-privades, la innovació i la recerca científica

El Tinglado 1 del Moll de Costa serà l’epicentre de la Setmana de l’Hidrogen amb 6 jornades i actes en 7 dies

APPORTT, l'Oficina Tècnica la Vall de l’Hidrogen, la Xarxa H2CAT, la Secció Catalana de l’Associació Europea per les Energies Renovables EUROSOLAR, ACCIÓ- Generalitat de Catalunya amb la col·laboració del Port de Tarragona i de la Universitat Rovira i Virgili, organitzen un conjunt de jornades sobre l’Hidrogen i energies renovables sota la denominació de “Setmana de l’Hidrogen - Catalunya Hydrogen Week” que se celebrarà del 9 al 17 de novembre al Tinglado 1 del Moll de Costa del Port de Tarragona. A l’acte d’avui, presidit pel president de l’APT, Saül Garreta, hi han assistit també els representants de les diferents entitats organitzadores de les jornades: APPORTT, l'Oficina Tècnica la Vall de l’Hidrogen, la Xarxa H2CAT, la Secció Catalana de l’Associació Europea per les Energies Renovables EUROSOLAR, ACCIÓ- Generalitat de Catalunya, i compta amb la col·laboració de la Universitat Rovira i Virgili i el Port de Tarragona.

El Moll de Costa del Port de Tarragona acollirà la primera edició de la Setmana de l’Hidrogen - Catalunya Hydrogen Week del 9 al 17 de novembre. Aquest esdeveniment és el primer d’aquesta índole que es farà a Catalunya i té com a objectiu promoure l’ús de l’hidrogen verd com a vector energètic i estratègic, amb un potencial únic de creixement. APPORTT, l'Oficina Tècnica la Vall de l’Hidrogen, la xarxa H2CAT, la Secció Catalana de l’Associació Europea per les Energies Renovables EUROSOLAR, ACCIÓ- Generalitat de Catalunya amb la col·laboració del Port de Tarragona i de la Universitat Rovira i Virgili, han reunit en poc més d’una setmana diverses iniciatives divulgatives, públiques i privades, per abordar la transició energètica cap l’Hidrogen verd des de diferents vessants: la logística, l’estratègica, la innovació, les aliances público-privades i la recerca científica.

La Catalunya Hydrogen Week és una oportunitat per a experts, científics, emprenedors i empresaris per aprofundir en la economia verda i els reptes de futur que comporta. El Port de Tarragona acollirà aquest esdeveniment per preparar el territori cap a la transició energètica i per impulsar des del Sud de Catalunya la introducció de l’Hidrogen Verd com a nou vector energètic en el conjunt del país. “El Camp de Tarragona reuneix les condicions per liderar aquest procés - té el pol químic més important del país, les infraestructures portuàries i industrials, les aliances i la voluntat ferma- per impulsar la producció, la logística i el consum d’hidrogen 100% verd en el transport i en la indústria, principalment”, ha explicat Saül Garreta, president de l’APT.

Per al president del Port “el projecte de l'hidrogen verd no es limita als grans consums industrials, perquè l'hidrogen verd està cridat per a posar-se al servei de les persones, amb iniciatives que inclouen la utilització com a font d'energia per al transport públic -com ara locomotores, embarcacions, “hidrolineres”- o, per exemple, la xarxa de busos de la ciutat de Tarragona”. “Aquest enfocament en el qual l'hidrogen verd és produït i consumit localment, contribueix a una economia més sostenible”, segons Garreta. I ha conclòs dient que “la setmana de l’Hidrogen és una oportunitat per abordar aquest repte tan important des de tots els punts de vista, ha conclòs Garreta, per treballar en la bona direcció i cremar etapes si cal”.

9 i 10 de novembre Logística de l’Hidrogen

VII Med Hub Day centrat en la transició energètica

L'objectiu del Med Hub Day és promoure, debatre i intercanviar informació sobre els punts forts i les oportunitats que ofereix el mar Mediterrani com a plataforma logística per a productes químics i petroquímics. Amb el lema "Virant cap a ports hub més sostenibles", l’edició que s’està preparant per enguany comptarà amb un major contingut sobre transició energètica, una temàtica de gran importància en els nous tràfics portuaris del futur i en concordança amb l'estratègia del Port de Tarragona. Amb aquesta visió sostenible, el Port de Tarragona es vol convertir també en un exemple de referència per altres infraestructures portuàries, demostrant que el futur dels líquids a doll respectuós amb el medi ambient és possible.

El Med Hub Day es celebrarà al Tinglado número 1 de les 14 hores a les 20.30 hores del 9 de novembre i de les 9.30 h a les 14.30 h del 10 de novembre. Les inscripcions es poden fer a l’enllaç següent: https://www.eventbrite.es/e/vii-med-hub-day-tickets-689096876307

 

13 i 14 de novembre. Sobirania energètica i Hidrogen

Energies renovables i sobirania

Les Jornades internacionals d’Energies Renovables i Sobirania es celebraran els pròxims 13 i 14 de novembre al Tinglado 1 del Moll de Costa. Es tracta de la segona edició d’unes jornades itinerants que van iniciar-se a Girona la tardor de 2022, que tenen com a objectiu contribuir al debat sobre la Transició Energètica a Catalunya, posant el focus en les oportunitats que es deriven de fer-la i els inconvenients de no fer-la. Les jornades seran en format de ponències i taules rodones que reuniran els millors experts de casa nostra, i comptaran amb ponents internacionals que poden servir de models i referents en la gestió i implementació de les energies renovables.

Per participar en aquestes jornades cal inscriure's a través d'aquest enllaç: https://inscriu.me/ca/energies-renovables-i-sobirania-2023

 

14 de novembre. Descarbonització i hidrogen

Hidrogen i descarbonització al Port de Tarragona

El dimarts 14 de novembre a les 17 h i al Moll de Costa es durà a terme el networking i taula rodona sobre hidrogen i descarbonització al Port de Tarragona. La presentació anirà a càrrec del president d’APPORTT, Joan Oriol, i comptarà amb la presència d’Isaac Justícia, director de la Vall de l’Hidrogen de Catalunya, Ricard Garcia, director de la ETSEQ (URV), Xavier Quintana, responsable de gestió tècnica de Domini Públic i seguretat industrial de l’APT, i Marc Roca, gerent d’APPORTT.

Per participar en aquesta sessió de networking cal inscriure's a través d'aquest enllaç: https://www.apportt.com/es/inscripcion-networking

 

15 de novembre. Projectes d’Hidrogen a Catalunya

Fòrum 2023 de Projectes Vall H2 CAT

La Vall de l’Hidrogen de Catalunya organitzarà el dia 15 de novembre al Tinglado 1 del Moll de costa del Port de Tarragona el Fòrum 2023 de projectes de la Vall H2 CAT, i que pretén donar una visió general dels projectes i iniciatives en decurs: des del desplegament de l’hidrogen tant a nivell industrial com en la mobilitat, passant per l’I+D empresarial i activitats i projectes dels agents cientifíco-tecnològics. La Jornada que començarà a les 10 h del matí i clourà a les 18 hores, comptarà amb la participació de més de 20 entitats.

Per participar en aquesta jornada cal inscriure's a través d'aquest enllaç: Fòrum 2023 de Projectes Vall H2 CAT  15.NOV - en el marc de la Setmana de l'Hidrogen (office.com)

 

17 de novembre. Jornada d'Innovació en l'hidrogen renovable

H2CAT Innovation Summit

La xarxa H2CAT, que agrupa 33 grups de recerca i més de 200 investigadors especialitzats en diferents línies de recerca i tecnologies relacionades amb l’hidrogen renovable, organitzarà el primer “H2CAT Innovation Summit” el pròxim divendres 17 de novembre al Tinglado 1 del Moll de Costa del Port de Tarragona. La Jornada d’Innovació en l’hidrogen renovable permetrà descobrir alguns dels projectes tecnològics més innovadors en aquest àmbit, fruit de la col·laboració entre empreses i els grups de recerca que formen la xarxa. També s’obrirà un fòrum de debat per conèixer els principals reptes tecnològics del sector i el futur d’aquesta tecnologia en l’horitzó 2050. La xarxa H2CAT és una iniciativa coordinada per Eurecat en col·laboració amb l’Institut Català d’Investigació Química (ICIQ), l’Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC), la Universitat Politècnica de Catalunya i la Universitat Rovira Virgili; i agrupa els principals grups de recerca catalans en el sector de l’hidrogen verd per dur a terme programes de valorització i transferència de resultats de recerca i desenvolupament en la cadena de valor de l’hidrogen verd a Catalunya.

La Jornada començarà a les 9.30 h al Tinglado 1 del Moll de costa del Port de Tarragona i finalitzarà a les 13.15 h. Per participar en aquesta jornada cal inscriure's a través d'aquest enllaç: H2CAT Innovation Summit - Xarxa H2CAT

Més informació sobre la Catalunya Hydrogen Week

Setmana de l'Hidrogen

 

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona