Back

Port de Tarragona: Resultats 2012 i Projectes 2013

Port de Tarragona: Resultats 2012 i Projectes 2013
22 Apr
2013

El president del Port de Tarragona, Josep Andreu, va presentar el passat 12 d'abril l’Informe 2012 del Port de Tarragona a la comunitat portuària i davant la presència dels mitjans de comunicació. Andreu va destacar que, al 2012, el Port ha obtingut resultats positius tenint en compte la conjuntura econòmica.
 
El 2012, el Port de Tarragona va obtenir un resultat net de 11,9 milions d’euros, un 3,13% menys que l’any anterior. Així mateix ha experimentat un creixement del 4,2% dels tràfics, la qual cosa representa un increment superior al de la mitjana de ports de l’Estat.
 
Pel que fa al resultat d’explotació se situa en 12,1 milions d’euros, un 2,88% menys a causa de les bonificacions als operadors i les amortitzacions que han pujat més d’un 9,4%. Els ingressos d’explotació s’han situat en els 55,4 milions, un 0,43% menys.
 
Reptes per al 2013
El president del Port de Tarragona ha reconegut que hi ha incertesa a causa de la conjuntura econòmica, no obstant això Andreu confia en mantenir els resultats de tràfic (consolidar els 33 milions de tones anuals) i ha apostat per diversificar l’activitat.
 
Josep Andreu ha destacat les 5 línies estratègiques de futur del Port: creixement, diversificació, infraestructures, medi ambient i creuers. A la vegada, s’ha mostrat compromès amb la terminal de contenidors i considera una ‘prioritat’ la Zona d’Activitats Logístiques (ZAL), d’unes 100 hectàrees i els terrenys de la qual ja són propietat de l’APT.
 
L’ampliació del moll de la Química estarà operativa a l’estiu d’aquest 2013 i permetrà un creixement de quatre milions de tones. A més, Andreu ha assenyalat que ja hi ha un 50% de l’espai compromès.
Aquesta jornada de presentació de l’Informe del Port de Tarragona davant la comunitat portuària s’emmarca en la voluntat de consolidar un marc de cohesió entre tots els membres de la comunitat portuària per tal d’afavorir el creixement i l’impuls econòmic i productiu.
 
Més de 92.200 persones van visitar el Moll de Costa el 2012
El Moll de Costa del Port de Tarragona va rebre, al llarg de l’any passat, a 92.267 visitants, que es van interessar per les activitats que ofereix el Museu, els viatges en ‘golondrina’ i les exposicions, segons dades de l’activitat del Centre d’Estudis Marítims i Activitats del Port de Tarragona.

Podeu veure un vídeo de la presentació fent clic aquí.