Port Tarragona present al Fruit Attraction 2023

Port Tarragona present al Fruit Attraction 2023
05 Oct
2023

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

L’Autoritat Portuària de Tarragona treballa per ser porta d’entrada per tràfic de fruita a Europa

El tràfic de fruita es troba en fase de creixement en els molls tarragonins superant les 200.000 tones anuals

El Port de Tarragona ha estat present aquesta setmana a Madrid per la celebració d’una nova edició del Fruit Attraction, la fira especialitzada en el sector de fruites i hortalisses. Una part de l’equip comercial de l’APT es va desplaçar aquesta setmana amb l’objectiu de convertir els molls tarragonins en porta d’entrada del tràfic de fruita a Europa.

Un tràfic estratègic

La presència dels membres de l’equip comercial d l’Autoritat Portuària de Tarragona al Fruit Attraction celebrat a Madrid aquesta setmana ha estat donar suport i visibilitat a les empreses de la comunitat logística tarragonina, especialment la del sector de la fruita refrigerada.

El tràfic anual de fruita al Port de Tarragona és superior a les 200.000 tones. Es tracta d'un tràfic cada cop més destacat que ha viscut un important creixement en els últims anys. En aquest context, es dona la circumstància que Tarragona és el punt d'entrada a la península de gran part kiwi procedent de Nova Zelanda, el que es consumeix més a Espanya i Portugal. Pels molls tarragonins també entren altres tipus de fruita com per exemple, pinyes i plàtans.

L’APT ha treballat aquests dies per donar a conèixer les instal·lacions portuàries de tarragonines i el potencial del port per aquest tipus de tràfics. Durant aquests dies a Madrid l’equip comercial desplaçat s’ha reunit amb empreses de la comunitat portuària, importadors o consignataris, entre d’altres, per captar nous tràfics pel Port de Tarragona.

Unes instal·lacions preparades

En total, la terminal de fruita del Port de Tarragona compta amb 100 connexions per a contenidors reefer amb les preses de corrent corresponents i magatzems refrigerats a tan sols 25 metres del moll, amb 20.000 m2 de capacitat per a 17.000 palets per a la càrrega i descàrrega de fruita i hortalisses.

Amb una longitud d'atracament de 350 metres i 10 metres de calat, la terminal de fruita compta amb serveis de valor afegit com a picking, consolidació, controls de qualitat, etiquetatge o sistemes de seguiment RFID.

Intermodalitat

D'altra banda el Port de Tarragona ha treballat aquests dies a Madrid per donar a conèixer la intermodalitat i el projecte#EcoPort2027, una aposta decidida per la descarbonització de la cadena logística amb l'objectiu d'obrir una nova etapa inversora sostenible.

Entre els projectes hi ha la nova terminal de La Boella que juntament amb PortTarragona Terminal Guadalajara-Marchamalo, que properament entrarà en la seva segona fase d'obres, unirà la Mediterrània amb el centre de la península. Aquesta unió junt amb l'arribada de l'ample de via standard europeu a Tarragona permetrà connectar fluxos marítims d'importació amb Europa per via ferroviària.

Un altre dels projectes on el Port de Tarragona està realitzant grans avenços en la Zona d'Activitats Logístiques, ja en procés de comercialització, que permet activitats de valor afegit en molts dels tràfics que arriben als molls tarragonins.

Pròximes fires

El Port de Tarragona no només participa en fires i jornades si no que també n’és organitzador.  En aquests moments es troba treballant de ple en la preparació la setena edició del Med Hub Day, que es celebrarà els propers 9 i 10 de novembre al Tinglado 1 del Moll de Costa.

L’edició que s’està confeccionant per enguany tindrà un accent marcat en la sostenibilitat sota el lema "Virant cap a ports hub més sostenibles", una temàtica de gran importància com s’ha pogut detectar durant aquests dies a l’EPCA i en concordança amb l'estratègia del Port de Tarragona.

El VII Med Hub Day ja té el programa definit i els primers ponents confirmats, com és el cas de María Sicília Salvadores, presidenta de European Hydrogen Backbone. Tothom qui vulgui participar pot registrar-se de forma gratuïta a https://www.eventbrite.es/e/vii-med-hub-day-tickets-689096876307.

Més informació a:

https://www.porttarragona.cat/ca/serveis-negoci/negoci/trafics/fruita

 

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona