El Port de Tarragona amb la Festa Major de Santa Tecla 2023

El Port de Tarragona amb la Festa Major de Santa Tecla 2023
12 Sep
2023

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

L’Autoritat Portuària de Tarragona oferirà més de 10 activitats per a la ciutadania 

L’APT referma la seva col·laboració amb el teixit associatiu de la ciutat 

El Port de Tarragona torna a ser present per la Festa Major de la ciutat i una de les Festes més emblemàtiques de Catalunya, Santa Tecla. La col·laboració de l’APT en aquesta edició la festa major de Tarragona es veurà reflectida amb la col·laboració i organització de més de 10 actes, sent el Moll de Costa i el Serrallo els principals escenaris on es desenvoluparan els actes. 

A part de l’organització d’actes per la Festa Major, el Port de Tarragona també col·labora amb diferents entitats de la ciutat com la Cucafera, els Diables Voramar o la Colla Castellera dels Xiquets del Serrallo. 

Els actes on el Port de Tarragona hi formarà part arrancaran el dimecres 13 de setembre amb la celebració dels 10 anys del Fet a Tarragona al Tinglado 1 del Moll de Costa. L’endemà, el dijous 14 s’inaugurarà l’exposició “Petits” d’Antonio Latre a les 19 h també al Tinglado 1. El mateix dia i a la mateixa hora però al Col·legi d’Arquitectes de Tarragona es realitzarà la Conferència i Inauguració de l’exposició Parc del Port. 

El dissabte 16 de setembre al Refugi 1 es celebrarà la Festa per a Tothom, la fórmula inclusiva de les persones amb capacitat especials a les Festes de Santa Tecla i que aquest any celebra la seva 31a edició organitzada per DOW. També el 16 de setembre es durà a terme la Marxa de l'aigua de Sant Magí, una marxa de resistència seminocturna no competitiva de 35km amb sortida des de la població de Rodonyà i arribada al Moll de Costa. Per acabar la jornada, a les 22h i a la pèrgola del Serrallo es durà a terme el 74è Concurs de Colles Sardanistes, una activitat que espera aplegar més de 300 sardanistes d’arreu de Catalunya. 

El diumenge 17 de setembre el Moll de Costa i el Serrallo seran part de l’escenari de la 43a edició de la Peonada Popular. Pel 16 i 17 de setembre el Reial Club Nàutic de Tarragona ha organitzat la 6a Travessa Regata de Santa Tecla dins de la Lliga de creuers. 

A més de tots els actes on el Port de Tarragona col·labora, durant els dies de Festa Major el Moll de Costa seguirà programant exposicions com la ja esmentada "Petits” d’Antonio Latre al Tinglado 1, els  "Cent Anys del Rellotge del Port" al Tinglado 2, i la "Santa Tecla Petita aquarel·lada" de Josep M. Sanchez Maza al Refugi 2. 

Una Festa Major d’Interès Nacional 

Declarada Festa Tradicional d’Interès Nacional l’any 1996 i Festa Patrimonial d’Interès Nacional l’any 2010 pel Govern de la Generalitat de Catalunya, i declarada també Festa d’Interès Turístic pel Govern de l’Estat l’any 2002. 

Santa Tecla és una de les Festes Majors més emblemàtiques dels Països Catalans. Una festa amb uns orígens que es remunten al segle XIV, amb l’arribada de la relíquia de Santa Tecla a la ciutat. 

En una ocasió tan especial per a la ciutat el Port de Tarragona col·labora amb diferents entitats relacionades com és el cas de la Cucafera, un element molt estimat del seguici, els Diables Voramar i la Colla Castellera dels Xiquets del Serrallo. 

A més, enguany, el Port de Tarragona patrocinarà dos actes de rellevància com és el Ball de Dames i Vells, el ball parlat més esperat de les Festes Majors per la seva per la seva crítica irreverent, i també la retransmissió de la diada castellera de la mà de RAC1.  

Més informació a:  

https://www.porttarragona.cat/ca/port-i-ciutat/agenda-activitats 

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona