La Consellera de Territori de la Generalitat de Catalunya visita el Port de Tarragona

La Consellera de Territori de la Generalitat de Catalunya visita el Port de Tarragona
31 Aug
2023

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

La Consellera Ester Capella, el secretari de Mobilitat i Infraestructures, Marc Sanglas, el delegat territorial del Govern de la Generalitat a Tarragona, Àngel Xifré, el director dels Serveis Territorials de Territori a Tarragona, Xavier Villacampa i cap del Gabinet de la Consellera de Territori, Eric Gómez, s'han reunit amb el president de l'APT, Saül Garreta

La trobada ha servit per explicar els plans de futur i els projectes estratègics del Port i per al territori

El Port de Tarragona ha estat avui escenari de la trobada entre la Consellera de Territori de la Generalitat de Catalunya, Ester Capella, i el president de l’Autoritat Portuària de Tarragona, Saül Garreta. La visita ha servit per posar en comú temes d'interès per al Port i per al territori com son les infraestructures ferroviàries, les necessitats energètiques i la producció d'energies renovables, entre d'altres. Acompanyant a la Consellera Ester Capella també han assistit a la trobada el secretari de Mobilitat i Infraestructures, Marc Sanglas, el delegat territorial del Govern de la Generalitat a Tarragona, Àngel Xifré, el director dels Serveis Territorials de Territori a Tarragona, Xavier Villacampa i cap del Gabinet de la Consellera de Territori, Eric Gómez, i per la part de l’APT i acompanyant al president Saül Garreta ha assistit Xavier Fähndrich, director de Comunicació i Imatge.

Un futur sostenible

El president de l’Autoritat Portuària de Tarragona, Saül Garreta ha fet un repàs dels projectes de futur del Port de Tarragona com son les infraestructures ferroviàries, les necessitats energètiques i la producció d'energies renovables. Garreta ha explicat a la Consellera Capella el pla de creixement econòmic respectuós amb el medi natural i el paisatge amb objectius ambiciosos com la construcció del contradic de Ponent, les mesures mediambientals compensatòries per estabilitzar la platja de la Pineda i la recuperació dels Prats d'Albinyana, espai inclòs en la Xarxa Natura 2000.

La reunió també ha servit per parlar de temes ferroviaris, atesa la necessitat de descarbonitzar el transport de mercaderies i el compromís del Port amb una assolir l’objectiu de ser una infraestructura sostenible.

El president de l'APT ha exposat els plans del Port en matèria d'accessos ferroviaris, el desenvolupament de la Zona d’Activitats Logístiques (ZAL), l'estat actual de la construcció de la PortTarragona Terminal Guadalajara-Marchamalo (subvencionada amb 14 milions d'euros dels Fons MRR de la UE) i els plans d'ampliació i modernització de la terminal intermodal de la Boella. Finalment, el president ha fet referència als projectes de creació d’una comunitat energètica del Port que millorarà la competitivitat de les empreses que hi ha instal·lades, i l’electrificació de molls per descarbonitzar la cadena logística.

La reunió ha finalitzat amb la signatura al Llibre d’Honor del Port de Tarragona i l’entrega de l’obsequi per commemorar la visita per part de la Consellera.

Visita marítima

La visita de la Consellera al Port de Tarragona s'ha completat amb un dinar de treball i una visita des del mar al Port de Tarragona. El trajecte per les aigües interiors del Port ha servit per aprofundir l’explicació sobre els tràfics i moviments de mercaderies i veure en directe el funcionament dels serveis portuaris i conèixer les últimes inversions que ja es troben en funcionament com és el Moll de Balears, inaugurat l’any 2021, o com l’estat dels treballs de construcció de la futura Zona d’Activitats Logístiques.

 

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona