El Port de Tarragona inicia la sisena edició de PortAutors-es, la mostra artística musical que cerca nous i noves talents al territori

El Port de Tarragona inicia la sisena edició de PortAutors-es, la mostra artística musical que cerca nous i noves talents al territori
10 Aug
2023

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

La mostra, impulsada pel Teatret del Serrallo, obre la inscripció fins al 9 d’octubre

La mostra artística atorgarà fins a 5 premis diferents i sis finalistes assistiran a la final del 18 de novembre al Teatret del Serrallo

El Teatret del Serrallo del Port de Tarragona enfila, des d’avui, la sisena edició de la mostra artística PortAutors-es per oferir noves possibilitats als talents musicals del territori, atès l’èxit de participació de les anteriors edicions. El Teatret, sota la marca cultural del Moll de Costa, torna a engegar la mostra musical de referència al territori amb la voluntat d’ajudar a la creació artística de nous talents en un marc que aculli el seu treball i els ajudi a assolir nous públics.

Els autors o autores interessades a participar en aquest festival poden fer la seva inscripció des d’avui mitjançant el formulari que trobaran a les xarxes socials del Teatret així com al web portuari https://tuit.cat/n9f3F fins al pròxim 9 d’octubre de 2023.

Es tracta d’una mostra musical, sota el hasthag #PortAutorses2023, que es consolida, després de l’èxit de les anteriors convocatòries amb una gran participació de públic i una bona qualitat musical dels i les artistes que es presenten. La data establerta per la gran final és el dissabte 18 de novembre de 2023 es durà a terme la presentació de les 6 persones finalistes triades pel jurat de professionals culturals col·laboradors i col·laboradores de la mostra. Durant la gala també actuarà el guanyador de la darrera edició, Gabriel Kazz, una veu jove i prometedora que durà als assistents a un viatge amb el més pur estil irlandès. Les bases del concurs es poden consultar a la pàgina oficial del Port de Tarragona a l’enllaç https://tuit.cat/n9f3F.

Premis

Premi del jurat. El primer, el Premi del jurat, decideix la persona guanyadora i li ofereix l’oportunitat de participar en sis festivals del territori durant l’any 2024; JaVeus, Altacústic, Santa Tecla, Accents, Espai Jove Kesse i PortAutors-es.

Premi del públic. Els finalistes també opten al Premi del públic i s’escull, mitjançant la votació del públic, de forma telemàtica, unes setmanes abans de la mostra entre els finalistes organitzada per al pròxim 18 de novembre. El Teatret del Serrallo informarà de les dates en què el públic pot fer les seves votacions. Aquest premi es dona a conèixer el mateix dia de la final de PortAutors-es i consisteix a dissenyar material d’enregistrament per a la millora de la producció musical de la persona que resulti guanyadora.

Premi a l’artista local. S’atorga a la persona millor classificada entre les sis finalistes que siguin de la província de Tarragona. Aquest premi consisteix en la formació en producció musical en un dels espais col·laboradors, Yamaha Music School de Tarragona, que fidelment es consolida com un dels patrocinadors de la Mostra PortAutors-es.

Premi FiM Vila-seca. Una de les darreres incorporacions també ha estat la col·laboració amb la FiM Vila-seca que fa la tria entre una de les persones finalistes, qui participarà a la propera edició de la Fira del 2024.

Premi Port Tarragona. El Port de Tarragona, que gaudeix d’uns indrets desconeguts per la majoria de la població, posa a disposició de la mostra alguns dels seus espais per a l’enregistrament d’un videoclip promocional a càrrec de videògrafs professionals.

Talent i territori

La mostra PortAutors-es vol descobrir el talent del nostre territori i donar a conèixer el seu potencial artístic alhora que el concurs ofereix al públic noves propostes i l’opció de descobrir nous i noves artistes.

El jurat està format per professionals de les arts escèniques i de la indústria musical. Aquestes persones seleccionaran sis finalistes i quatre reserves del total de mostres rebudes en la fase d’inscripció. D’aquesta manera, el festival musical dona cabuda a aquells i aquelles artistes que volen fer-se un lloc en el món musical i els i les facilita realitzar concerts i formar part en programacions i entorns de caràcter musical arreu del territori.

Portautors-es s'ha consolidat en el panorama musical del territori com una aposta ferma i compromesa amb el nou talent que posa de manifest la necessitat de creació d’espais culturals de descoberta, amb un gran retorn. Es palesa el fet perquè moltes persones participants, poc temps després, han assolit objectiu de management dins el panorama musical actual. Des de les cinc edicions, s’ha assolit una gran col·laboració que reuneix la família PortAutors/es amb la fidelitat dels patrocinadors de la mostra: Festivals JaVeus, Altacústic, Accents, a les festes de Santa Tecla i l’Espai Jove Kesse, La Fira de música emergent i familiar de Vila-seca, així com Yamaha Music School i Audiotechnica.

Tota la informació referent a aquesta mostra artística i d’altres activitats organitzades pel Teatret del Serrallo es pot trobar a la web del Port de Tarragona i a les xarxes socials del Teatret, Facebook, Twitter i Instagram @elteatretdelserrallo.

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona