La Nit Literària al Far de la Banya celebra el desè aniversari aquest divendres

La Nit Literària al Far de la Banya celebra el desè aniversari aquest divendres
17 Jul
2023

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

El Museu del Port i la Biblioteca Pública impulsen l’activitat literària al dic de Llevant del Port de Tarragona

L’emblemàtic far torna a ser l’escenari d’una nit literària musicada a la fresca sense reserva prèvia

 

La desena edició de la Nit Literària al Far de la Banya, impulsada pel Museu del Port de Tarragona i la Biblioteca Pública de Tarragona, es farà aquest divendres 21 de juliol, a les 22 hores a l’emblemàtic far al dic de Llevant. És una activitat gratuïta sense reserva prèvia, però amb aforament limitat. L’acte, presentat per Ricard Lahoz, comptarà amb la participació de Yolanda Garcia, Esteve Masalles, Sergi Xirinachs, Lurdes Malgrat i Berta Ramos i la música d’Alexis Lanza.

Enguany, el Port de Tarragona torna a ser l’escenari de la tradicional vetllada literària al costat de la mar. Divendres vinent, 21 de juliol, a les 22 hores, l’emblemàtic far de la Banya del dic de Llevant tornarà a ser l’escenari de la X Nit Literària del Port de Tarragona. Un any més, des del Port de Tarragona s’impulsa un esdeveniment clàssic d’estiu, la Nit Literària al far de la Banya, activitat organitzada conjuntament entre la Biblioteca Pública de Tarragona i el Museu del Port de Tarragona.

En aquesta desena edició per celebrar l’esdeveniment s’ha fet un compendi de textos seleccionats en aquests deu anys. La primera edició es va fer l’any 2009 i s’ha volgut amb aquesta celebració d’aniversari fer una selecció de cinc temes relacionats amb la mar que llegiran els cinc participants en la vetllada.

Els temes seleccionats dels deu anys de nits literàries seran els fars, les llegendes, la història, el paisatge i l’esbarjo que narraran els cinc participants: Lurdes Malgrat, escriptora; Yolanda Garcia, periodista; Esteve Masalles, bibliotecari; Sergi Xirinachs, dramaturg, i Berta Ramos, periodista. Tots estaran acompanyats pel músic Alexis Lanza. La presentació de l’acte anirà a càrrec del periodista Ricard Lahoz.

Per accedir al far de Banya del dic de Llevant no cal fer reserva prèvia, però l’aforament es limita a 150 persones. L’accés al dic de Llevant amb vehicle serà a partir de les 21.30 hores.

Les Nits del Museu del Port

El Museu del Port ofereix enguany en la programació estiuenca la proposta: ‘Les Nits del Museu’. Els divendres des del 28 de juliol al 25 d’agost, el Museu obre les seves instal·lacions a tot el públic per oferir dues activitats: un maridatge de vins i històries portuàries i una visita teatralitzada amb complement d'un viatge en golondrina per conèixer l'activitat del consignariat als ports.

‘Nits del Museu’ s’enceta el 28 de juliol amb ‘Vivint el Port’, un maridatge d’històries portuàries vinculades al comerç, l'esport, les embarcacions, la pesca... acompanyades d'un tast de diferents vins de la terra, tot fent un recorregut pel nou Museu del Port de Tarragona. I també es tornarà a programar l’11 d’agost.

El 4 i 25 d’agost, la visita teatralitzada ‘El Port i Emília Mallol’ ens presentarà a una consignatària actual del Port de Tarragona i ens explicarà la representació que porta a terme el consignatari als ports. L'activitat es complementa amb un viatge amb barca dins les instal·lacions portuàries.

Cal fer reserva prèvia a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. i hi ha aforament limitat. Totes les activitats de ‘Les Nits del Museu’ són gratuïtes.

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona