Empreses i estibadors arriben a un acord per ampliar la plantilla

Empreses i estibadors arriben a un acord per ampliar la plantilla
14 Jul
2023

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

Els treballadors de l’estiba ratifiquen l’acord en una assemblea al Tinglado 1 del Moll de Costa

L’acord preveu la incorporació immediata de 19 professionals per treballar en vaixell i la preparació de l’entrada de 21 persones més que estan a l’espera de finalitzar el seu període de formació

El pacte també inclou un número mínim fix de places per empresa per augmentar la garantia de servei

Els representants dels treballadors i les empreses de l’estiba, en presència del president del Port de Tarragona, Saül Garreta, han tancat un acord per reforçar i ampliar la plantilla de l’estiba. La trobada per ratificar l’acord ha estat possible després que l’assemblea de la part social l’hagi aprovat en una reunió celebrada aquest matí al Tinglado 1 del Moll de Costa. Aquest acord representa un avenç per a la modernització de l’estiba tarragonina amb mesures que permetran una major garantia del servei als clients del Port de Tarragona.

L’acord signat avui preveu la incorporació de 19 treballadors per treballar en vaixell i la preparació de l’entrada de 21 persones més que estan a l’espera de finalitzar el seu període de formació, per tal d’ampliar la capacitat de servei a les instal·lacions portuàries de Tarragona. El primer grup de 19 persones s’incorporarà en breu i el segon, format per 21 treballadors podria incorporar-se en breu un cop hagi completat el procés de formació que estan duent a termes en aquests moments. Les dues parts s'han compromès en buscar les accions necessàries perquè la formació i homologació del grup de 21 persones finalitzi en el menor temps possible.

Aquesta ampliació, en dues fases, suposarà l0agment d’un 34% de la capacitat actual d’operar. A més, empreses i treballadors han acordat l’assignació d’un nombre fix d’estibadors per empresa estibadora, la qual cosa permetrà una major garantia de servei als clients. La part social i les empreses també s'han acordat altres canvis en la forma d'organització del treball que redundaran en aquesta millora del servei.

Recuperació de la normalitat

L’acord tancat avui és un pas important per recuperar la normalitat als molls tarragonins. El reforç de la plantilla amb nous efectius permetrà comptar amb més eines per fer front als pics de tràfic que periòdicament es produeixen al Port de Tarragona, especialment en la importació de cereals. Un tràfic que ens els darrers dos anys està patint les conseqüències de la sequera -la mala collita nacional obliga a importar més cereal- i la guerra a Ucraïna que altera el flux normal del comerç de cereals.

 

L'any passat, el Port de Tarragona va batre el rècord històric de tràfic de cereals amb 5,95 milions de tones i, enguany, segons diversos agents de la cadena logística es preveu que se superi aquesta xifra atès que la collita de cereal a l’Estat espanyol s’estima que només assolirà 9 milions de tones quan, en un any normal, acostuma a ser de 25 milions de tones. Per tant, aquest acord posa les bases per poder afrontar amb més garanties aquesta situació no habitual al Port de Tarragona.

Mediació

Malgrat que l'Autoritat Portuària de Tarragona no té competències per intervenir directament en l’organització del treball o la formació en el sector de l'estiba, el president de l’APT, Saül Garreta, ha estat fent un seguiment de prop de les negociacions entre treballadors i empresa, des d’un posicionament neutral per tal de poder desplegar accions de mediació amb l’objectiu de crear un clima de diàleg i un espai d’entesa entre les dues parts, i al mateix temps asseguri la competitivitat del Port de Tarragona.

L’APT ha actuat des de les seves responsabilitats, garantint la continuïtat i regularitat del servei portuari de manipulació de mercaderies en totes les operacions dels vaixells atracats, atès que és l’organisme que ha de vetllar pel correcte funcionament de les instal·lacions portuàries i una prestació eficient dels serveis portuaris. Adoptant un posicionament de neutralitat i de mediació, ha treballat aquests darrers mesos per fomentar que hi hagi un acord que satisfaci totes les parts i, alhora, asseguri la competitivitat del Port de Tarragona. En aquest sentit, s’ha reunit diverses vegades amb empreses i treballadors de l’estiba, amb agents de la cadena logística, i amb les administracions competents per implicar-les en la cerca d’una solució en el termini més breu de temps.

El president Garreta ha expressat “la necessitat de respondre amb eficiència a les necessitats d'una infraestructura estratègica com el Port” i "a sumar esforços per assolir una operativa portuària que asseguri el subministrament a les cadenes logístiques d’agroalimentaris, de vehicles, fruita tropical i contenidors”. També ha agraït l’esforç de les dues parts per arribar a un acord, després de més d’un any de negociacions, que permeti que el Port de Tarragona guanyi en competitivitat i pugui oferir un servei eficient i de qualitat en la cadena logística del país.

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona