El Port de Tarragona inaugura dues exposicions dins de les seves Jornades de Portes Obertes aquest divendres

El Port de Tarragona inaugura dues exposicions dins de les seves Jornades de Portes Obertes aquest divendres
08 Jun
2023

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

La mostra ‘El Fons d’Art del Port de Tarragona, 25 anys + 10 (2013-2023)’ s’inaugura a les 20 hores al Tinglado 1 i l’exposició ‘El rellotge del Port. 100 anys’ al Tinglado 2 a les 19 hores

El dissabte 10 de juny, a les 10.30 h, s’inaugurarà la mostra “El nou parc del Port de Tarragona” amb la presentació de les Jornades Obertes a la seu institucional portuària

El Museu del Port, l’Observatori Blau, el far de la Banya, l’Espai Mar i l’Arxiu del Port mostraran les seves instal·lacions

A les Jornades Obertes es podrà contemplar la flota de vehicles i de les embarcacions portuàries

Demà divendres es posen en marxa dues exposicions vinculades a l’empremta que llega el Port de Tarragona a la ciutadania: ‘Els Fons d’Art del Port de Tarragona’ al Tinglado 1 que celebra els seus 35 anys i la commemoració dels 100 anys del rellotge del Port al Tinglado 2 en el marc de les Jornades de Portes Obertes que es fan del 8 a l’11 de juny. El dissabte, 10 de juny, es presenten les Jornades amb la inauguració de l’exposició ‘El nou parc del Port de Tarragona’ a la seu institucional on es pot visualitzar el projecte guanyador per a la reforma urbana sostenible de l’entorn de la seva seu.Demà divendres es posen en marxa dues exposicions vinculades a l’empremta que llega el Port de Tarragona a la ciutadania: ‘Els Fons d’Art del Port de Tarragona’ al Tinglado 1 que celebra els seus 35 anys i la commemoració dels 100 anys del rellotge del Port al Tinglado 2 en el marc de les Jornades de Portes Obertes que es fan del 8 a l’11 de juny. El dissabte, 10 de juny, es presenten les Jornades amb la inauguració de l’exposició ‘El nou parc del Port de Tarragona’ a la seu institucional on es pot visualitzar el projecte guanyador per a la reforma urbana sostenible de l’entorn de la seva seu

Demà divendres es posen en marxa dues exposicions en el marc de les Jornades de Portes Obertes del Port de Tarragona, unes jornades que s’allargaran fins al diumenge 11 de juny. Són dos itineraris expositius que volen acostar la tasca portuària de manera ben diferent en els dos tinglados més emblemàtics del Moll de Costa: al TInglado 1 s’hi podrà contemplar el fruit de trenta-cinc anys d’aposta per l’art contemporani, des d’una perspectiva trencadora, i al Tinglado 2 veurem l’evolució i la història de l’icònic rellotge que durant uns anys va marcar la vida quotidiana de moltes persones treballadores i tarragonines.

‘El rellotge del Port. 100 anys’ al Tinglado 2

Demà 9 de juny s’inaugura a les 19 hores, ‘El rellotge del Port. 100 anys’ al Tinglado 2, una mostra visual sobre l’evolució i història d’aquest emblemàtic rellotge. Un itinerari que recorrerà la història d’un element fonamental en la ruta patrimonial del Port de Tarragone en tres àmbits: ‘El temps i el treball’ on es descriu com cap a 1922 no tothom disposava de rellotge, i el control de la jornada laboral era força subjectiu, és per això que la classe treballadora reivindicà disposar d’un instrument precís per regularitzar les llargues jornades de treball. I es va decidir construir una torre per al rellotge a l’andana superior del dic de Llevant, perquè pogués ser ben visible des de qualsevol indret de la zona portuària i, també, des del carrer d’Apodaca, eix d’unió entre el port i la ciutat.

En el segon àmbit, ‘La torre del rellotge’ , descriu el disseny, la construcció i els elements decoratius com ara una petita estació meteorològica. I en el tercer, ´La maquinària’ es pot seguir la nissaga de rellotges tarragonins encarregats del seu manteniment fins a la restauració dels darrers anys.

D’entrada lliure, l’horari és de dimarts a dissabte de 10 a 14 hores i de 17 a 20 hores, i els diumenges i festius, de 10 a 14 hores. La mostra restarà oberta fins al 24 de setembre.

‘El Fons d’Art del Port de Tarragona, 25 anys + 10 (2013-2023)’ al Tinglado 1

I també divendres, a les 20 hores al Tinglado 2 s’inaugurarà l’exposició ‘El Fons d’Art del Port de Tarragona, 25 anys + 10 (2013-2023)’ on es mostraran les peces més significatives del fons d’art portuari amb motiu d’una doble celebració: fer anys i exposar unes peces artístiques que resten conservades en el recinte portuari i que no es mostren al públic.

Amb la celebració dels trenta-cinc anys del naixement del Fons d’Art del Port, l’any 1988, es vol donar a conèixer les peces més emblemàtiques de les seves col·leccions. Un origen que va lligat a l’obertura del Moll de Costa a la ciutadania dos anys abans. La rehabilitació dels antics magatzems, els tinglados i els refugis, que van passar, a ser espais destinats a activitats culturals i socials, i es va iniciar un periple de mostres i exposicions amb una línia molt clara i trencadora envers l’art contemporani. I les peces més significatives d’aquestes mostres i exposicions de trenta-cinc anys basteixen un fons que s’obre al públic amb la voluntat de ser referent cultural de primera línia conegut i reconegut arreu.

En l’exposició figura la primera peça del Fons de l’artista català Perejaume l’any 1988 ‘La distància més curta’. Consta de 36 peces de les 125 que conformen el Fons i de les obres exposades, en suport de fotografia, pintura i escultura, cal ressaltar les 11 fotografies que provenen de l’exposició que es va amb motiu de la covid que el Port va impulsar en el Tinglado 1.

D’entrada lliure, l’horari és de dimarts a dissabte de 10 a 14 hores i de 17 a 20 hores, i els diumenges i festius, de 10 a 14 hores. La mostra restarà oberta fins al 9 de juliol.

“El nou parc del Port de Tarragona” a la seu institucional del Port

La sala Anna Corbella a la planta baixa de la seu institucional del Port de Tarragona acollirà el dissabte 10 de juny, a les 10.30 h amb la presentació de les Jornades la inauguració de l’exposició “El nou parc del Port de Tarragona”, on es podrà conèixer el projecte guanyador per a la reforma urbana sostenible de l’entorn de la seva seu.

Aquest projecte ‘Port Tarraco-Ciutat Verda al Mar’ fou ideat per MasMaristany Arquitectes SLP i és una proposta que s’articula al voltant de tres places, una àmplia renaturalització i una simplificació de la mobilitat rodada.

A la mostra, es presenta el projecte guanyador del Concurs d’Idees per a la transformació urbanística de l'entorn de les seus de l'Autoritat Portuària en una zona de baixes emissions i mobilitat sostenible convocat al mes de febrer passat i que es va resoldre el passat mes de maig. La proposta es basa en una àmplia renaturalització de l’entorn, l’articulació dels usos socials al voltant de tres places i una simplificació de la mobilitat rodada per donar pas a vianants i bicicletes, principalment. Un gran bosc, on actualment hi ha plaça del rellotge, actuarà de refugi climàtic i unes grans escalinates perforades en el dic de Llevant uniran el Moll de Costa i la plaça de l’Autoritat Portuària.

D’accés lliure, l’horari és de dilluns a divendres de 10 a 14 hores. La mostra restarà oberta fins al 30 de juny.

‘Secrets marins’ a l’Espai Mar

Des del mes de maig es pot contemplar l’exposició en un nou espai expositiu portuari, l’Espai Mar al carrer del Mar, 6 de Tarragona, ‘Secrets Marins al Port de Tarragona. La mostra està organitzada pel Port Tarragona i Parc Subaquàtic, gestionat per la Societat d’Exploracions Submarines (SES), és d’entrada lliure i roman oberta els divendres, dissabtes i diumenges fins a l’11 de juny.

L’exposició mostra a la ciutadania imatges i informació de la història del Port, de la història del SES i del Parc Subaquàtic, de la vida subaquàtica, flora, espècies vegetals, peixos, etc. i de l’impacte de les relacions del parc subaquàtic amb la ciutat.

‘Secrets Marins’ consta de set panells amb fotografies i textos, que expliquen la història del Port i la relació dels bussos amb el Port i la ciutat. També apropa el Parc Subaquàtic i el SES a la ciutadania amb imatges del fons marí. D’altra banda, es pot gaudir d’una recreació del Parc on podran situar algunes de les embarcacions submergides i un vídeo de passi continu. L’exposició també posarà a l’abast del públic material per mostrar l’espai marí i imatges històriques com el moment de l’enfonsament del vaixell Dragonera. L’horari de l’exposició serà divendres de 17 h a 20 h, dissabte de 10 h a 14 h i de 17 h a 20 h i, finalment el diumenge d’11 h a 14 h.

Mostres i portes obertes

A més de les exposicions que s’inauguren durant les Jornades de Portes Obertes, els visitants també podran gaudir de la mostra Flota de vehicles del Port de Tarragona a l’Escala Reial, una mostra d’embarcacions del Port a l’amfiteatre de la Marina Port Tarraco amb horari de 10 a 14 h i de 17 a 20 h el dissabte 10 de juny i de 10 a 14 h el diumenge 11 de juny.

Així mateix, es podrà visitar amb el mateix horari el Museu del Port i el Museu Nacional d’Arqueologia de Catalunya al Tinglado . I també hi ha accés gratuït a l’Observatori Blau que està situat a l’Espai d’Entitats del Serrallo o al far de la Banya amb reserva prèvia (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.) mentre que l’Arxiu del Port ofereix una ruta patrimonial i una activitat familiar (“Els secrets de l’Arxiu”, amb Rat Cebrián) prèvia reserva (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.).

Més informació

https://tuit.cat/PYRC2

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona

 

SETMANES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Setmanes de l'Aigua Port Tarragona- Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors