El Port de Tarragona organitza unes Jornades de Portes Obertes amb concerts, activitats i exposicions per donar a conèixer els seus principals espais i instal·lacions

El Port de Tarragona organitza unes Jornades de Portes Obertes amb concerts, activitats i exposicions per donar a conèixer els seus principals espais i instal·lacions
29 May
2023

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

Les jornades del 8 a l’11 de juny permetran conèixer el port per dins amb trenet, golondrina i pujant al mirador de la seu institucional i a través visites, exposicions i la projecció de documentals

La programació inclou música en directe, espectacles familiars i d’animació i, com a actes estrella, l’actuació dels vallencs Figa Flawas i un espectacle de dansa vertical de Sacude Danza

La diada principal, el dissabte 10 de juny, arrencarà a les 10.30 h amb la inauguració de l’exposició “El nou parc del Port de Tarragona” al vestíbul de la seu de l’Autoritat Portuària

El Port de Tarragona ha organitzat, del 8 a l’11 de juny, unes Jornades de Portes Obertes amb diverses activitats, concerts i exposicions per a tots els públics que es duran a terme als diferents espais de les instal·lacions portuàries. L’objectiu és obrir el Port i els seus espais a la ciutadania, donant la possibilitat de conèixer les seves instal·lacions, tant per mar com per terra, i de veure les dependències de les seus administrativa i institucional. Les jornades del 8 a l’11 de juny permetran conèixer el port per dins amb trenet, golondrina i pujant al mirador de la seu institucional i a través visites, exposicions i la projecció de documentals. La programació inclou música en directe, espectacles familiars i d’animació i, com a actes estrella, l’actuació dels vallencs Figa Flawas i un espectacle de dansa vertical de Sacude Danza. La diada principal, el dissabte 10 de juny, arrencarà a les 10.30 h amb la inauguració de l’exposició “El nou parc del Port de Tarragona i projectes” a la sala Anna Corbella, a la seu institucional de l’Autoritat Portuària

El primer espectacle es podrà veure dijous 8 de juny al Moll de Pescadors, coincidint amb la celebració del Dia Mundial dels Oceans. Es tracta de ‘La Pianista roja’ de Le PianO du lac, un espectacle musical amb l’aigua com a fil conductor, que ofereix al públic un moment de música i poesia a la vora dels espais naturals i urbans caracteritzats per la seva bellesa i encant: el cel és la seva carpa i el teatre el paisatge. Està organitzat conjuntament amb l’Ajuntament de Tarragona.

Divendres 9 de juny s’ha programat la inauguració de dues exposicions. A les 19h es donarà el tret de sortida a la mostra sobre els 100 anys del rellotge del Port al Tinglado 2, una mostra visual sobre l’evolució i història d’aquest icònic rellotge, que es podrà visitar fins al 24 de setembre. Una hora més tard, el Tinglado 1 acollirà la inauguració de l’exposició del Fons d’Art del Port de Tarragona “25 anys + 10 (2013-2023)”. El Fons d’Art del Port va començar a caminar l’any 1988, dos anys després que s’obrís el Moll de Costa a la ciutadania, convertint els tinglados i els refugis en espais destinats a activitats culturals, socials i d’esbarjo. L’aposta per l’art contemporani, des d’una perspectiva trencadora, va posicionar el Port i la ciutat com a referent cultural de primera línia. Actualment, aquest fons disposa ja de més de 125 peces. La mostra, que es podrà visitar fins al 9 de juliol, recull algunes de les peces que s’han incorporat a aquest Fons en els darrers 10 anys.

Dissabte 10 de juny, concerts i espectacles familiars

El dissabte 10 de juny serà quan es concentrin més activitats als diferents espais del Port de Tarragona. La jornada arrencarà a les 10.30 h amb la inauguració de l’exposició “El nou parc del Port de Tarragona” al vestíbul de la seu institucional de l’Autoritat Portuària. A través d’aquesta mostra, el visitant podrà conèixer què és el Port i quins són els projectes que s’estan duent a terme des de la institució per aconseguir una major projecció en els pròxims anys.

A partir de dos quarts de dotze comencen els concerts, activitats i espectacles familiars, que es concentraran a la placeta de davant del Tinglado 1. Per donar la benvinguda als visitants, els gegants i capgrossos del barri del Port i del Serrallo arribaran al Moll de Costa. I els Xiquets del Serrallo faran un pilar de benvinguda.

També a dos quarts de dotze, hi haurà un joc de taula ‘Horitzó 2080: amb el clima ens la juguem!’ a càrrec d’Enginyeria sense Fronteres a l’antic edifici de la Duana del Port (Escala Reial), i a les dotze, els Xiquets del Serrallo faran un assaig obert de canalla, on podran participar infants i adolescents de 5 a 15 anys. També a les dotze començarà una master class de Rumba Catalana a càrrec de l’Estudi de dansa Art i Flamenc & ACAF de Meritxell Puvill. Ubicada al Moll de Costa, Art i Flamenc ha estat sempre una escola fortament vinculada al Port i des de fa anys col·labora amb la institució en la dinamització d’aquest espai. En aquesta ocasió, AiF proposa una activitat familiar per a tots els nivells amb aquesta classe d’iniciació a la Rumba Catalana.

Després de ballar, arribarà la música de la Big Band BUMT, la banda formada per una quarantena d’alumnes adults de la Nova Escola de la Banda Unió Musical de Tarragona, amb un variat repertori al voltant d’estàndards de jazz, swing, bandes sonores de pel·lícules, dixie, rock & roll, blues... que farà gaudir el públic fins a l’hora de dinar. Per a la franja del dinar s’ha previst també l’actuació d’un DJ de RAC105.

Les havaneres també estaran presents en aquestes jornades de portes obertes. Després de dinar, el Grup Balandra de Reus ens oferirà una actuació.

Els petits i petites de la casa tenen una cita la tarda de dissabte. Xarop de Canya proposa una actuació musical familiar amb “Terramar”, un espectacle de temàtica marinera protagonitzat per Capitano, un llop de mar que ha après a fer malabars durant els seus viatges al voltant del món. Capitano estarà acompanyat de quatre músics i de tot el públic que vulgui gaudir d’un espectacle d’animació per a totes les edats. També comptarem amb la visita dels Robobops, uns robots gegants que passejaran pel Moll de Costa.

Per als amants del circ, la proposta per la tarda de dissabte és Dynamite, amb Ariadna Juncosa - La Simone, un espectacle de clown i cable d’equilibri. L’actuació està protagonitzada per La Simone, una autèntica pin-up perduda en un món que rebutja els estereotips i que busca algú amb qui compartir les seves passions. El cable d’equilibri, les verticals o els patins són les seves armes... El cor és el seu objectiu. A través de músiques de dones dels anys 50, la Simone viurà una transformació de la pin-up cuqui a la pin-up del We can do it que representa l’empoderament i la llibertat de la dona.

Al vespre arriba un altre espectacle de denúncia social. Eufòria Travesti proposa una actuació Queer i LGTBIQ+ de música i ball per denunciar les masculinitats més tòxiques a través de la sàtira. Es tracta d’una actuació de la performer i cantant soprano Nebula Millarca. La diferent procedència dels membres de la companyia (Catalunya, Perú o l’Argentina) enriqueix les actuacions amb una combinació de música pop amb músiques llatines, com la cúmbia o el reggaeton.

Per tancar les actuacions de la tarda, els Diables Voramar i el Seguici Popular del Barri del Serrallo i del Port faran una cercavila des del Moll de Costa fins a la plaça del Rellotge de Sol.

El Teatret del Serrallo

El Teatret del Serrallo serà un altre dels escenaris dels actes de dissabte. Al migdia acollirà una actuació de la Coral del Serrallo i, per la tarda, es convertirà en un espai de festa major amb la música de ball del Grup Ruben’s. Amb més de 30 anys d’experiència, aquest duet tarragoní és expert en fer moure l’esquelet del públic amb el so de la seva música.

La ‘traca’ final

Per acabar la jornada, la plaça del Rellotge de Sol serà l’escenari de dos espectacles més. Els vallencs Figa Flawas oferiran un concert de pop amb incursions en gèneres urbans i llatins. Figa Flawas s’ha consolidat com un dels grups emergents amb més projecció del panorama musical urbà català, fet que els va merèixer el premi Sona9 l’any 2022, tan sols dos anys després del seu naixement.

I encara un últim espectacle per posar punt i final a les Jornades de Portes Obertes del Port de Tarragona. La companyia Sacude Danza presentarà un espectacle de dansa vertical. Es tracta d’una actuació creada per a l’ocasió amb dues acròbates i ballarines que prendran la façana de l’edifici de la seu institucional del Port com a base per presentar un espectacle tremendament original on la música, la llum i la dansa faran de fil conductor.

Activitats

Durant els dies de les Jornades de Portes Obertes, el dia 10 i 11 de juny, el Port ha programat una sèrie d’activitats, com les visites guiades per mar amb la golondrina Tarragona Blau i per terra amb el trenet. D’altra banda, s’obrirà al públic la terrassa de la seu institucional del Port, des d’on es pot veure una vista panoràmica del mar i de la ciutat.

Altres espais que també es podran visitar són la Sala de Gestió d’Emergències i el Centre de Control d’Instal·lacions. A més, la sala Josefina Castellví de la seu institucional acollirà la projecció de dos documentals: Arrels de mar, una producció sobre el Serrallo i la pesca, i Llars de llum, sobre els faroners.

Els més petits i petites  també tindran una activitat de pinta cares en horari de matí i tarda al refugi 1 del Moll de Costa.

Exposicions

A més de les exposicions que s’inauguraran durant les Jornades de Portes Obertes, els visitants també podran gaudir de la mostra Flota de vehicles del Port de Tarragona a l’Escala Reial, una Mostra d’embarcacions del Port a l’amfiteatre de la Marina Port Tarraco, el Museu del Port, l’Espai d’Entitats del Serrallo, visites guiades al Far de la Banya, l’Arxiu del Port, que oferirà una ruta patrimonial i una activitat familiar (“Els secrets de l’Arxiu”, amb Rat Cebrián), el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona al Tinglado 4 i l’Antic Edifici Duana Port a l’Escala Reial.

Gastronomia

Durant tot el dissabte, hi haurà un espai gastronòmic i una barra dels Diables Voramar del Serrallo i l’AV del Port al Moll de Costa amb vermut, begudes, entrepans i pica-pica, entre les 11 h i les 22 h. També hi haurà un Punt Lila i Arc Iris entre les 18 h i les 24 h.

Més informació a:

https://www.porttarragona.cat/ca/port-i-ciutat/jornades-portes-obertes

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona

 

JORNADES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Jornades - Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició Jornades de l'Aigua Port Tarragona

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors